banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'da kuş muhabetti

Türkiye’nin birçok ilinden gelen güvercin severler Şanlıurfa’da buluştu.
Şanlıurfa Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Şebap Güvercin Birliği tarafından organize edilen Şanlıurfa Şebap Güvercinleri Sergisinde yüzlerce güvercin sergilendi.
Serginin açılışının ve gezilmesinin ardından güvercinler açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Şehitlik Çamlık Parkta gerçekleşen güvercin sergisinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen güvercin severler Urfa’ya özgü bir kuş olan Şebap güvercinlerini yakından görüp inceleme fırsatı buldu.
 Bir birinden güzel güvercinlerin kuş severlerin beğenisine sunulduğu sergide Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’da hazır bulundu.
Türkiye Şebap Güvercinleri Birliği Başkanı Mustafa Kale yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şuan burada Tekirdağ’dan Konya’dan Türkiye’nin birçok şehrinden gelen güvercin severler bulunuyor. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bizlere ev sahipliği yapması bizleri daha da yüreklendirdi ve ileriki bir tarihte Urfa’da güvercin festivali yapmayı düşünüyoruz. Türkiye Şebap severler olarak bugün burada beslediğimiz kuşları sergileyip hem kendi aramızda iletişimimizi hem tanışıklığımızı hem dostluğumuzu ilerletiyoruz. Hem Türkiye’nin aslında nasıl da bir olduğunu gösteren bir uğraşın içinde olduğumuz görüyoruz. Bu da onun bir göstergesi.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise güvercin sergisinde yaptığı konuşmada “ Hem bir kuş sever hem hayvan sever yani ben olaya şöyle bakarım. Eğer bir insan sanatçıysa, eğer hayvan seviyorsa, kuş seviyorsa güvercin seviyorsa zamanını ona ayırıyorsa o insan diğerlerinden farklıdır. Hekim olarak buna inanmış bir kişiyim. “dedi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.