banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa’da 44 560 öğrenci orta öğretime geçiş sınavı heyecanı

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Orta Öğretime Geçiş Sınavı İl genelinde 428 okulda yapılacak olup toplam 5228 öğretmen ise gözetmen olarak görev alacak. Sınavda 8'nci sınıfta eğitim öğretim gören öğrencilere Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci sınav evrakların dağıtımı yapıldığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Deposuna sabah 05:00 de gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Tüm İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu depoda sınav evrakların dağıtımı sorunsuz bir şekilde yapıldı.

Okul Müdürlerine tek tek başarılar dileyerek okullarına uğurlayan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci burada yaptığı açıklamada “Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Orta Öğretime Geçiş Sınavında İlimiz genelinde toplam 44 560 öğrenci katılacak. Bu rakam birçok ilin toplam öğrenci nüfusundan fazla. Yapılacak olan sınavın sorunsuz bir şekilde yapılması için tüm tedbirlerimizi aldık. Sabah 05:00 den itibaren okul müdürlerimize sınav kutularını dağıtımı yaptık. Ben 28-29 Kasım tarihlerinde Ortaöğretime Geçiş yazılı Sınav’ına giren tüm İdareci, Öğretmen ve öğrencilerimize buradan başarılar diliyorum dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.