banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Urfa’da İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yılı kutlandı


Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; “Yazdığınız veya söylediğiniz bir söz bir millet tarafından sürekli tekrarlanıyor. Bu hangi faniye nasip olmuştur, bu ne büyük bir bahtiyarlıktır” diyerek Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı ile ölümsüzleştiğini dile getirdi.

İstiklal Marşının 1921 yılında milletin ölüm kalım mücadelesi verdiği şartlarda yazıldığını hatırlatarak devam eden Vali İzzettin Küçük konuşmasında: “İstiklal Marşının ilk kelimesine dikkatinizi çekmek isterim. ‘Korkma!’ Bu kelime yabancı bir kelime değil. Peygamber Efendimiz Mekke’den Medine’ye göç ederken bir mağaraya sığınmıştı. Mekkeliler mağaraya yaklaştılar. Hz. Ebubekir korktu Peygamber Efendimiz için. Orada bir ayet geldi. Allah sizinle beraberdir. Bu kelime de o yüzden seçilerek kullanılmış bir kelimedir. Biz de korkmadık, hiçbir şeyden korkmuyoruz. Doğruluğun, adaletin, özgürlüğün yanında olduğumuz müddetçe hiçbir şeyden korkmuyoruz. Korkacak olanlar kötülüğün, fitnenin ve fesadın yanında olanlardır. Onların oyunu çok zayıftır. Aynı bir örümcek yuvası gibidir, darmadağın olur gider. Yalan üzerine hiçbir şey kuramazsınız. Bu sözlerimi bugünler için söylüyorum. Doğru iş yapan bir insanın korkacak hiçbir şeyi yoktur. Bugün çok daha güçlüyüz, çok daha büyüğüz” cümlelerine yer verdi.

Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise; İstiklal Marşının sadece bir şiirden ibaret olmadığını, toplumun ruhunu, direncini ve haksızlığa başkaldırısı anlatan, Anadolu’yu birleştiren bir kuvvet olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler salondakiler tarafından beğeniyle izlendi.

Programda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş tarafından verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.