banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Şanlıurfa nevrozu kutladı

Olay çıkarmak isteyen bir kişi görevliler tarafından dışarıya çıkarıldı

Emniyet güçlerinin yaptığı üst aramasında birçok kişinin üzerinde bıçak çıktı

Şanlıurfa'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Nevroz kutlamaları terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine dönüştü. Nevroz kutlamalarında küçük çaplı olaylar yaşanırken, bayılan bir bayan ise kucakta ambulansa götürüldü.

Sabah erken saatlerde kontrol noktalarından geçerek alana gelen kalabalık grup, emniyet güçleri tarafından tek tek arandı. Bazı vatandaşların üzerinden çakı ve bıçak çıktı. Bıçaklar bir kutu içerisine toplandı. Alanı dolduran binlerce kişi, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını ve PKK'yı simgeleyen bez parçaları açarken, zafer işareti yaparak Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı. Aileleriyle gelen bazı küçük çocuklar ise zafer işareti yaptı. BDP ve sivil toplum örgütleri tarafından Şanlıurfa eski Otogarı

yanındaki boş arazide düzenlenen Nevruz kutlamasına BDP Eş Başkanı Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, BDP Şanlıurfa il Başkanı İbrahim Ayhan, Kandil ve Mahmur'dan gelen bir grup ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan binlerce kişi, kutlamaları adeta PKK'nın gövde gösterisine dönüştürdü. Abdullah Öcalan lehine ve yasa dışı slogan atan binlerce kişi, Öcalan fotoğrafları açtı. Nevruz kutlamalarında olay çıkarmaya çalışan bir kişi görevliler tarafından dışarıya çıkarıldı. Baygınlık geçiren bir bayan ise görevliler tarafından kucakta ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. BPD Şanlıurfa il Başkanı İbrahim Ayhan, Kürtçe başladığı

konuşmasında katılanların Nevruz Bayramını kutladı. İbrahim Ayhan daha sonra tutuklanan Belediye Başkanlarına da selam göndererek "Kürt halkı için Nevruz, çok önemli bir anlama sahiptir. Nevruz, diriliş ve özgürlük günüdür. Halkın iradesiyle seçilmiş Belediye Başkanlarımız Leyla Güven ve Ethem Şahin arkadaşımız bir soykırım mantığıyla tutsak edilmişlerdir. Onlara buradan Nevruzun ateşinin ruhuyla selam gönderiyoruz. Selam olsun direnişinize diyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Nevruz ateşini yakmak isteyen BDP Eş Başkanı Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak ve BDP Şanlıurfa il Başkanı İbrahim Ayhan yoğun kalabalıktan dolayı ateşi yakmakta zorluk çekti. Yoğun uğraşlar sonucu yakılan Nevroz ateşinin ardından binlerce kişi söylenen Kürtçe şarkılarla eğlendi.

Ferhat Özer-Mustafa Demirci / İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.