banner2
Öne Çıkanlar TFF Orhan Saka Amatörler Evi TMO bahçesine düştü Abdullah Evliyaoğlu HzHalil İbrahim gece kulübü

Şanlıurfa Kent Konseyinden öğrencilere Öfke  Kontrolü Eğitimi

Eyyubiye Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gençlere yönelik sunumu Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Psk. Saim Arslan gerçekleştirdi. Psk.Saim Arslan, Psikolojik Dayanıklılık Kavramı, Psikolojik Dayanıklılığın Özelikleri, Psikolojik Dayanıklılık Nasıl Geliştirilebilir? ve Kendine Güven Duygusu konularındaki bilgileri slaytlar eşliğinde verdi.

Öfke kontrolü sağlanabilmesi için yapılması gerekenleri aktaran Arslan: "Düşünce biçimimizi değiştirerek olumlu düşünmeyle duygu paylaşımı sağlayabilirsek öfkemizi daha sakin, alaycı ve kırılgan olmadan ortadan kaldırabiliriz. Öfkeli olunan bir anda ortamdan ya da kişiden kısa bir süre de olsa ayrı kalarak ve tekrar o kişi ile güzel bir şekilde yanına gidip konuşarak çözümleme getirebiliriz. O kişinin de öfkesine müdahale etmiş oluruz. Eğer birey öfkesini geçiremiyorsa bazı egzersizler yapması gerekiyor; Bunlar nefes alma nefesi 5'e kadar sayıp yavaş yavaş ağızdan bırakma ve gerilme hareketleri şeklinde olabilir.

Program sonunda öfkenin kontrolü ve azmin kudreti sonucu nelerin yapılacağını ve nasıl bir izlenim sağlanacağı kısa bir video program paylaşıldı.

Şanlıurfa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu başkanı Ecz.Gürkan Billurcu: "Geleceğimiz olan gençlere yönelik çalışmalarımız sürüyor. Gençlerin sinerjilerini öfkeye dönüştürmemesi gerektiğini anlattık" dedi.

Yapılan programın verimli olduğunun altını çizen Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Ayşe Dicle Özmen: "Öğrencilerimize yönelik yapılan "Öfke  Kontrolü  Eğitimi" faydalı oldu. Şanlıurfa Kent Konseyine teşekkür ederim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.