banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfa İstanbul'la yarışıyor

Güneydoğu Anadolu Projesinin (GAP) merkezi konumundaki Şanlıurfa’da arsa ve konut fiyatları rekora koşuyor. En düşük daire fiyatının 75 bin lira, en yükseğinin 750 bin liraya kadar yükseldiği kentte, en popüler semtlerde henüz inşaat aşamasındaki akıllı binaların metrekaresi 2 bin 250 liraya kadar çıkıyor. Kentte kira fiyatları da semtine göre 300 lira ile 2 bin lira arasında değişiyor.

URFA BEŞİKTAŞ’A YAKLAŞTI
Şanlıurfa’da 2 bin 250 lirayı geçen metrekare fiyatları İstanbul’da birçok semti geçmiş durumda. Bakırköy’de lüks konutların metrekare fiyatı bin 915, Beyoğlu’nda bin 709, Adalar’da bin 600, Beykoz’da bin 578, Şişli’de bin 584, Üsküdar’da bin 435, Beşiktaş’ta 2 bin 572, Kadıköy’de bin 628, Sarıyer’de 2 bin 73, Başakşehir’de bin 312 TL’yi buluyor.

LÜKSLER KAPIŞ KAPIŞ
Esentepe mahallesinde birkaç ay içerisinde tamamlanması planlanan, brüt 330 metrekare alana sahip, 5 oda ve 1 salon şeklinde tasarlanan, parmak izi sistemiyle açılan kapıları, perde, doğalgaz, klima ve su akışı dışardan kumanda edilebilen "akıllı binalar’’, katına ve mevkisine göre 650-750 bin liraya satılıyor. Şu ana kadar tamamına yakını satılan daireleri genellikle işadamları tercih ediyor. Emlak Bilgi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Karınca "Şanlıurfa’da lükslük sınırı aşılmış durumda" diyor. lıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, arsanın para kazanma aracı olarak kullanılmasının önüne geçmek için bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtiyor


Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.