banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Şanlıurfa İl Öğrenci Meclis Başkanı Seçildi
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca 2004 yılında uygulamaya konulan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında İlimizde yapılan seçimler sonucunda İl Öğrenci Meclis Başkanlığına seçilen Ceylanpınar Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinden Ardıl Hüseyin Algaç 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramında Türkiye Büyük Millet Meclisinde Şanlıurfa’ Yı Temsil Edecek.
 

Seçimden önce bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış “Demokrasi artık olmazsa olmazlarımızdan, demokrasi olmayan bir ülkede kalkınmadan ve insan haklarında asla bahsedilemez. Öyleyse demokrasiyi biz okullarda iliklerimize kadar işleyerek öğreneceğiz. Bu seçimde bu aşamalardan bir tanesi. Burada sizlerin seçeceği bir öğrenci arkadaşımız İl öğrenci Meclisi Başkanı olacak; umuyorum seçilen arkadaşımız Ankara’da da Şanlıurfa’ yı en güzel şekilde temsil edecektir.” dedi.

 

İl Öğrenci Meclisine aday olan 4 öğrenci, tek tek söz alarak hedeflerini, yapmak istediklerini kısa konuşmalarla anlattılar. Daha sonra 55 İlçe meclisine seçilen öğrenciler Şanlıurfa İl Öğrenci Meclisi Başkanı'nı belirlemek için sandık başına gitti. İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı için 4 aday yarıştı. Yapılan seçim sonucunda Ceylanpınar Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinden Ardıl Hüseyin Algaç 26 Oy, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Yıldız 16 oy, Merkez İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek Lisesinden Mizgin Bulut 6 oy, Siverek Anadolu Lisesinden Asiye Fıratoğlu 5 oy aldılar.

 

Seçim sonucuna göre 26 oy alan Ceylanpınar Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinden Ardıl Hüseyin Algaç Şanlıurfa İl Öğrenci Meclisi Başkanı oldu.

 

İl öğrenci Meclisi Başkanlığına seçilen Ceylanpınar Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinden Ardıl Hüseyin Algaç “Kendisini seçtikleri için herkese teşekkür ederek, Öğrenci arkadaşlarımızın doğru tercih yaptıklarına inanıyorum çok fazla konuşmak istemiyorum; çünkü artık konuşma zamanı bitti çalışma zamanı başladı “dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.