banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlı Oluşumumuzun 26. Yılı Kutlandı

     Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile daire amirleri katıldı.

     Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Urfa'ya ''Şanlı'' unvanının verilmesiyle ilgili kanun ve gerekçesiyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama telgrafları okundu.

    Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise Kurtuluş Savaşı'nda Urfa halkının onurlu direnişine dikkat çekti ve bu direnişin sürdürülen bağımsızlık ve özgürlük savaşında Türk ulusunun moral kaynağı olduğunu söyledi.

     Son günlerde yaşanan terör saldırılarına dikkat çeken Başkan Fakıbaba, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk ulusunun bu saldırılara karşı tek yürek hareket edeceğine inancının sonsuz olduğunu dile getirdi.

   Fakıbaba konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Urfa'ya 'şanlı' unvanı verilmesinin yıldönümünü tebrik ederim. Aziz milletimiz, her ne şart altında olursa olsun bağımsızlık inancından taviz vermeden sergilediği eşsiz mücadele ile istiklalini korumasını bilmiştir. Ordusu ve milletiyle bir bütün olarak verilen mücadelenin zaferle sonuçlanmasında işgale karşı kahramanca direnen Şanlıurfalılar, tüm Anadolu'ya örnek olmuşlardır. Yüce Meclisimizin Urfa'ya verdiği 'Şanlı' unvanı, tarihe geçen bu onurlu mücadelenin kahramanlarına karşı saygı ve şükran duygularımızın ebedi ibaresidir. Bu düşüncelerle aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı, tüm Urfalı vatandaşlarıma sevgi ve selamlarımı sunuyorum"

     Tören, okunan şiirlerin ardından sona erdi.

      Kurtuluş Savaşı'nda işgale karşı gösterdikleri kahramanlıkları nedeniyle Urfa'ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984'te ''Şanlı'' unvanının verilmesi kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ''3020 sayılı Kanun''la Urfa ilinin adı ''Şanlıurfa'' olarak değiştirilmişti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.