banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Sahte sitelerle 500 bin TL dolandırdılar

Kredi kartı dolandırıcıları yakalandı

 

- Avea, Vodafon, gittigidiyor.com  gibi sitelerin sahtelerini kurup vatandaşların kredi kartı bilgisine ulaşarak altın ve uçak biletleri satın alıp vatandaşları 500 Bin TL dolandıran Afgan, Kazak, Türk uyruklu toplam 12 kişiden 7’si adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfa, İstanbul ve İzmir illerinde eş zamanlı yapılan operasyonlar sonucu Şanlıurfa’da Avea, Vodafon, gittigidiyor.com  gibi sitelerin sahtelerini kurup vatandaşların kredi kartı bilgisine ulaşarak altın ve uçak biletleri satın alıp vatandaşları 500 Bin TL dolandıran Afgan, Kazak, Özbek, Türk uyruklu toplam 12 kişiden 7’si adliyeye sevk edildi.

     Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, internet üzerinden kredi kartı dolandırılığı yapmak suçlarıyla ilgili 6 ayı aşkın bir sure sürdürülen takip sonucu, Şanlıurfa, İzmir ve İstanbul illerinde yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında yüzlerce kişinin kredi kart bilgileri ile internet üzerinden alış veriş yapan ve uçak bileti satın alarak bu uçak biletlerini çok daha ucuza başka satan ve 500 Bin TL haksız kazanç sağlayan toplam 12 kişi Şanlıurfa’da yakalandı.

     Yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, başkalarına ait çok sayıda kredi kart bilgisi, Pos cihazı, bilgisayar, laptop ve hard diskler ele geçirildi.

     Yakalanan şahıslardan 5 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Mehmet Uğur Y, Halil B, Tayfun D, Afgan uyruklu Hikmetullah A, Kazak uyruklu Zafer T, Mehmet zeki Y alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

    

Dolandırıcıların çalışma şekli

      Avea, Vodafon, gittigidiyor.com  gibi sitelerin sahtelerini kurup, internetten alışveriş yapmak isteyen vatandaşların kart bilgilerine ulaşıp çok sayıda uçak bileti ve altın alımı yaparak vatandaşları dolandırıyorlar. Uçakları da ihtiyaç sahiplerine ucuz fiyatla satıyorlar.

     Ayrıca kontür satan sitelerin sahte internet sitelerini kurup oradan kontür almak isteyenlerin bilgisine ulaşarak, daha sonra kendilerini Savcı, Komiser olarak tanıtıp haklarında yolsuzluk olduğunu ileri sürerek aydınlatılması için kendilerine kontür göndermelerini isteyerek vatandaşları dolandırıyorlar. 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.