banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi

Sağlık-Sen; Öğretmenime Dokunma diyor

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa şubesi başkanı İbrahim COŞKUN polisler tarafından darp edilen öğretmenle ilgili   Valiliğin bu çirkin muameleler karşısında ilgili polis ve polis amirleri hakkında derhal inceleme başlatmasını bekliyoruz dedi

konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Coşkun, açıklmasında şöyle dedi; Daha önceden defalarca  kez, gazeteci darp ettikleri için eleştiri toplayan Şanlıurfa’da görev yapan polis memurları, bu kez de öğretmenlere kanımızı donduran muamelerde bulunmuşlardır.

Türkiye her geçen gün daha özgür, daha demokratik günlere doğru giderken, ilimizdeki bu çirkin görüntüler hepimizi rahatsız etmektedir. Yerlerde sürüklenerek,kolları arkadan kelepçelenen öğretmenini televizyondan izleyen öğrencilerinin aklından geçenleri sizler tahmin edemeyebilirsiniz. Ama biz bu duyguyu çok iyi biliriz. Bir çocuğun hayatındaki en önemli rol model olan öğretmeninin, 5-10 polis tarafından yerlerde sürüklendiğini gördükten sonra, o çocuğa devletin aslında bu olmadığını,polislerin de aslında çok iyi kalpli insanlar olduklarını nasıl anlatacağız. Öğretmenlere yapılan yakışıksız uygulama yetmezmiş gibi, bir de karakolda avukatlara yönelik saygısızca tavırlar, “Bu polis amirleri bu cesareti nerden alıyor?” sorusunu akıllarımıza getiriyor. Devletin memurunu diğer memuruyla karşı karşıya getiren ve belinde silah olan memura bu muameleleri hoşgören devlet algısı soğuk savaş öneminde kalmıştır. Böyle olmamalıydı.

              Valiliğin bu çirkin muameleler karşısında ilgili polis ve polis amirleri hakkında derhal inceleme başlatmasını bekliyoruz.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.