banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Sabri Hoca; Dershanelerin kapatılması felakete sürükler

 

Dershanelerin kapatılması kararı ile ilgili yurdun manevi dinamiklerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Başta Doğu ve Güneydoğu'nun önde gelen din adamları kararın kesinlikle tekrar gözden geçirilmesi gerektiği kanaatinde. 30 Yıl Şanlıurfa Dergâh Camii'nde imamlık yapan ve Dergâh Vakfı Fetva Kurulu Komisyonu Başkanı Sabri Yazar, dershanelerin kapatılması milleti felakete sürükleyeceğini söyledi.  
Başbakan'ın bu kararına anlam veremediğini dile getiren Molla Sabri Yazar, milletin dershane kapatılmasına karşı olduğu halde başbakanın tavırlarına anlam veremediğinin altını çizdi. Dershanelerin kapatılması durumunda geri dönüşü olmayan hatalara milletçe sürükleneceğini vurgulayan Yazar, "Kamuoyu olarak dershanelerin kapatılmasına anlam veremiyoruz. Sayın başbakanımızı çok seviyoruz. Yanlış hareket edeceğini düşünmüyoruz.  Kapatma kararının altında ne yatıyor buna da anlam veremiyoruz. Bir baba, veli için çocuğuna en büyük fedakârlığı ve görevi çocuğunu yetiştirmektir. Çocukların bugün yetişeceği en güzel yer dershanelerdir. Elhamdülillah dershaneye giden öğrencilerde uyuşturucu olmaz, anarşi olmaz. Şimdiye kadar dershanede yetişen öğrencilerin bir tanesinde dahi herhangi bir anarşi, uyuşturucu hususu, herhangi bir kanuna aykırı davranış, millet ve memlekete karşı bir zarar görülmemiştir." dedi.

 

"MİLLET KARŞI OLDUĞU HALDE NEDEN BU KARAR ALINIYOR?"
Şanlıurfa'da herkes tarafından tanınan kanat önderi Molla Sabri Yazar, milletin yanında olduğu kurumların başbakan karşısında olmaması gerektiğini söyledi. Dershanelerin kapatılmasına sadece cemaat ve dershanecilerin karşı olmadığının halkın da karşısında olduğunu dile getiren Yazar, Başbakan Erdoğan'ın konuyu yeniden ele alması ricasında bulundu: "Dershanelerin kapısını kapatmak velilere çocuklarını yetiştirmenin kapısını kapatmak olduğunu anlıyoruz. Ve buna anlam veremiyoruz. Sadece cemaat değil, okuyan değil, dışarıda olan herkes bu dershanelerin lüzumlu olduğuna kararlı acaba neden bu yetkililerimiz bu halkın sesine kulak vermiyorlar? Buna anlam veremiyorum. Herkes bu dershanelerin devam etmesi kanaatinde. Tahmin ediyorumki yetkililer buna kulak verecek. Sayın başbakanımızın bu konuya bir daha eğilip ele alması ve dershanelere sahip çıkmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu. Molla Sabri Yazar bir uyarıya da dikkat çekiyor. Dershanelerin kapatılması durumunda gençliği bekleyen tehlikeler konusunda uyaran Yazar, "Bir taraftan maişet kazanan öğretmenlerin çalışmalarına son verilir, onlar mağdur olur diğer taraftan ortalıkta kalan çocuklar ne olur? Elbetteki ya anarşi ya hapçı, uyuşturucuya kapılır. İnsanlara zararlı hale gelir. Bunu kestirmek yüzde yüz kesin."

DERSHANELERİ KAPATMAK VELİLERE KARŞI HIYANETTİR
Dershanelerin kapatılmasını hıyanet olarak nitelendiren Yazar, şöyle devam etti: "Cemaat daima hükümeti destekledi. Ayrıca kötü yolda değil en iyi yolda ilerliyor. Buna hiçbir surette anlam vermiyoruz. Başbakan niçin bu cemaati karşısına almış anlam veremiyoruz. Memleketin gerçek güzide evlatları, pırıl pırıl cemaat. Bu cemaatin ne bir olay ne millet memlekete karşı bozucu bir fikir. Ne fikir ne eylem anlamında bu cemaatten bir şey görülmedi bundan sonra da beklenmiyor. Gerçekten dinine diyanetine memleket ve milletine bağlı olan bir cemaattir. Böyle karşıya alıp onları huzursuz etmeye hiçbir cemaat razı değildir. Bu dershaneler en güzel eğitim veren müesseselerdir. Bilhassa Güneydoğu'da bu dershaneleri kapatmak öğrenci velilerine karşı büyük bir hıyanet ve aynı zamanda eğitim yollarını kapatmak demektir."

Şeyhmus AYDOĞDU /GAP Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.