banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Rakka Kardeş Şehir oldu

Şanlıurfa Belediye Meclisi Haziran Ayı 1. Birleşim Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlığında gerçekleştirildi.

       Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce bazı konularda meclise sunulan önergelere yer verildi.

      Süperlig'e çıkma başarısı gösteren Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol Takımına kalıcı gelirler sağlayıcı yöntemlerin görüşüldüğü toplantıda belediye meclis üyeleri konuyu enine boyuna tartıştı.

      Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol Takımı teknik ekibini ve oyuncularını yakaladıkları başarıdan dolayı tebrik eden Belediye Başkanı Fakıbaba konuyu daha sonraki toplantılarda değerlendireceklerini söyledi.

     GAZZE ŞEHİTLERİ İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILDI

    İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısında hayatını kaybedenler için Şanlıurfa Belediye Meclis'inde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

    Meclis üyelerinin önergesi üzerine gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından yaşanan olayı bir kez daha kınadıklarını ifade eden Başkan Fakıbaba, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkililerin gereken önlemleri almasını istedi.

    TRABZON BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİSİ KURULSUN TALEBİ

    Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Fatih Kahya, Belediye Meclisine sunduğu önergede Trabzon ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasını önerdi.

    Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşması öncesinde ve sonrasında Trabzonspor ve Trabzonlularla iyi bir diyaloğ kurulduğuna dikkat çeken Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Fatih Kahya bu dostluğun devam ettirilmesi adına Trabzon ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasını teklif etti. Başkan Fakıbaba bu öneriyi önümüzdeki toplantılarda görüşülmek üzere ilgili müdürlüğe havale edeceklerini söyledi.

    BALIKLIGÖL KARŞISINDA MİMARLAR EVİ YAPILACAK

    Harran Üniversitesi Kültür Evi ile ŞURKAV Taziye Evi arasında yer alan 315 metrekarelik inşaat alanına 107 metrekarelik bir alanın daha hibe edilmesi konusunda karara varan Şanlıurfa Belediye Meclisi Şanlıurfa'ya yakışır bir Mimarlar Evi'nin yapılması yolunda önemli bir karara imza attı.

   Şanlıurfa Mimarisine uygun bir tasarımda yapılması planlanan Mimarlar Evi sosyo kültürel faaliyetlerin yanı sıra Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası(TMMOB) Şanlıurfa İl Temsilciliği üyeleri için uygun bir çalışma ortamı olarak faaliyet gösterecek.

    RAKKA KENTİ'Nİ KARDEŞ ŞEHİR İLAN ETTİK

    Suriye'nin Rakka Kenti ile "Kardeş Şehir İlişkisi" kurulmasını onaylayan Şanlıurfa Belediye Meclisi, kente yapılması planlanan "Şanlıurfa Caddesi'nin önündeki tüm engelleri de kaldırmış oldu.

    Vizesiz geçiş uygulamalarıyla komşuluk ilişkilerinin daha da pekiştirildiği bu dönemde Belediye Meclisi'nden böylesine örnek bir kararın alınmasını sevinçle karşılayan Başkan Fakıbaba, komşu ülkelerle çok iyi ilişkiler kurulması için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini söyledi.

   2 ADET GENÇLİK MERKEZİ İÇİN KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNE YER TAHSİS EDİLDİ.

   Direkli Mahallesi'nde yer alan 2 adet ayrı parkta 1200 metrekarelik alanda yapılması planlanan 2 adet Gençlik Merkezi için Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne yer tahsisinde bulunan Şanlıurfa Belediye Meclisi gençlere verilen öneme bir kez daha dikkat çekti.

   HİBE VE İLLER BANKASINDAN ALINACAK KREDİLERE ONAY VERİLDİ

    Mahmutoğlu Kulesi, Hacıbanlar Evi v.b Tarihi Yapıların Restorasyonu için Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan hibe alınması ve bu hususta Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunda olumlu karara varan Şanlıurfa Belediye Meclisi, Avrupa Birliğinden alınması muhtemel hibe programlarına başvurulması hususunda hem Başkan Fakıbaba'ya hem de Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe'ye tam yetki verilmesini onayladı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.