banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Prof. Ekinci, Harran Üniversitesine Rektör olacak mı?

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bir tv programında,”Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayn’dır” açıklamasını yaparak Erdoğan’a karşı gelmenin de haram olduğunu söylemişti. Ramazan Taşaltın, bugün sabah saatlerinde rektörlük görevinden istifa etti. Rektörlükten boşalan koltuğa kimin geçeceği merak edilirken gözler 2013 yılında Ak Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Abdullah Ekinci’ye çevrildi.

Kamuoyu, Prof. Dr. Abdullah Ekinci, rektörlük makamına getirilip getirilmeyeceğini merak ediyor.

Bilindiği gibi rektörlük seçiminde yüksek oy almıştı. 

Ayrıca 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmuştu. 

(Ruha Haber Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rg 5 yıl önce

AILECE BEYEFENDI OTURMASINI KALKMASINI BILEN, HARRAN UNIVERSITESININ KURULUSUNDAN BU YANA UNIVERSITEYE HIZNET ETMIS MUTEVAZI BIR SAHSIYET OLAN ABDULLAH EKINCININ REKTOR OLMASI URFA VE UNIVERSITE ICIN BUYUK BIR KAZANIM OLACAKTIR.. INSALLAH ABDULLAH HOCA ILE HARRAN UNIVERSITESI MAKUS TALIHINI DEGISTIRIR...ALLAH HAYIRLI UGURLU ETSIN SIMDIDEN...

Avatar
urfa 5 yıl önce

Prof. Dr. Abdullah Ekinci hem akademik birikimi hem de idarecilik yönü kuvvetli, işin içinden gelen bir hocadır. Urfa'ya Urfalıya aşıktır. Harran Üniversitesinin zedelenen itibarını onarabilecek çalışkan bir hocadır.

Avatar
Urfa 5 yıl önce

Urfaya Urfalı olan Urfalının dilinden anlayan bir rektör istiyoruz. Bu bakımdan Prof. Dr. Abdullah Ekinci oldukça kaliteli ve örnek bir akademisyendir. Abdullah Bey'i rektör olarak görmek istiyoruz.

Avatar
Mr. Zotto 5 yıl önce

Şevket bey ne dediğin veya demek istediğin net anlaşılmıyor.

Avatar
rg 5 yıl önce

Hayratçı Ali Sarıışık rektör olabilir..

Avatar
Şevket 5 yıl önce

Ramazan Hoca'ya her türlü sözü söylemeye hakkı olan biri olarak bugün beyefendiliğin gereğini işleyerek düşmüş bir adama geçmiş olsun diyorum...
Muhtemelen uzun zamandır kendisinden bekleneni, bu olay neticesinde gerçekleştirmek zorunda kaldı. Günahıyla sevabıyla geldi geçti. Sonuçta mahkeme kadıya mülk değil!

Zamanında efendi gibi çekip gitseydi, Keçili'nin ilk rektörü olarak kalacaktı, demek ki nasibi yokmuş.


Makamlar mevkiler geçicidir, her şey kabir kapısına kadar...

Ramazan Hocam; etrafınız boşaldığında, kapınızı çalan kimse kalmadığında beni arayabilirsiniz. Biz

hamdolsun mazlumun halinden anlarız. Şevket derseniz doğru yerde, kimi aramanız gerektiğini size söylerler.

Allah kabirden önce size pişman olduklarınızdan dönmeyi nasip etsin.


Üniversite ve memleket için hayırlı olsun.

Avatar
hasurfalı 5 yıl önce

Rektör'ün Tıp fakültesinden çıkması Urfa'mız için iyi olabilir..

Avatar
urfalı 5 yıl önce

"FETÖ olayından bahsederken Erdoğan'ın desteklenmesi gerekir FETÖ'nün değil dedim. İslami bilgisi olan birisi cumhurbaşkanının desteklenmesinin gerektiğini düşünür." diyerek sözlerine başlayan Taşaltın, "Türkiye'de her türlü din var. Herkes kendine göre düşünür o bizi ilgilendirmez ama birisi ben İslam adına düşünüyorum derse Erdoğan'ın desteklenmesi farzdır dedim. Farz demek gerekli demek. FETÖ'yle Cumhurbaşkanı'nın ikisinden biri desteklenecekse Cumhurbaşkanı desteklenmeli dedim" ifadelerini de kullandı. https://tr.sputniknews.com/bidebunudinle/201810311035936144-erdogana-itaat-farz-diyen-rektor-kilicdaroglu-basta-olsa-ona-da-tenkit-etmem/