banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Polis Amcaları ile Balıklıgöl'ü Gezdiler


proje kapsamında 09.03.2012 tarihinde Birecik ilçesinde bulunan 7 ayrı okuldan 50 öğrenci ve beraberindeki 3 öğretmen Birecik Kaymakamlığı tarafından tedarik edilen 3 servis ile birlikte Şanlıurfa il merkezine gelmeleri sağlanmıştır. Burada Toplum Destekli Polisler tarafından karşılanan küçük misafirler Abide Parkta AVM de bulunan Emek Sinemalarında “Berlin Kaplanı” isimli sinema filminin izlenmesi, Polisevinde öğlen yemeğinin yenilmesi, Urfa City AVM de oyun parkı eğlencesi, Emniyet Birimlerimizin ziyaret edilmesi ve bilgilendirme programının yapılması ve akabinde Balıklıgöl Kent Platosunun gezilmesi gibi etkinliklere katıldılar.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında Şanlıurfa İlçe veya köylerindeki okullarında eğitim ve öğrenim gören sınırlı bir sosyal çevre içerisinde yaşamakta olan öğrencilerin ortam değişikliği yaparak bir gün olsun bulundukları ortamdan uzaklaşıp il merkezine getirilmelerini kapsıyor. Burada öğrencilerin sosyal, kültürel ve günlük yaşam koşulları ile tanışmalarının sağlanması, çeşitli bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinde bulunulması, güzel bir gün geçirmelerine destek olmak devamında mutlu bir birliktelik yaşanarak kendilerine değer verildiğini bir kez daha hissettirmek amaçlanmaktadır. Bu proje ile kamu personelinin hizmet ettiği sosyal yapıyla bütünleşmesi ve kamu personelinin hizmetinde olduğu toplumun bireyleri ile doğrudan ve aracısız bir ilişki kurması planlanmaktadır. Proje faaliyetleri kapsamında öğrencilere verilen çeşitli eğitimlerle ve gerçekleştirilen sosyal aktivitelerle onların kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlanmış olundu. 

Projede görev alan Mümtaz AKYÜZ gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili olarak, güvenli bir toplum oluşturmanın şartlarından birisi de toplumda karşılıklı anlayış ve hoşgörünün sağlanması için elverişli ortamların oluşmasını sağlamak olduğunu belirterek “Yapılacak bu proje ile kamu kurumlarında çalışan personel ile ilköğretim öğrencisi çocukların bir gezi turu vasıtasıyla bir gün boyunca beraber vakit geçirmesi sağlandı. Ayrıca polis abi ve ablalarıyla kesintisiz iletişim kurabilecekleri güzel bir ortam oluşturulmuş oldu” dedi.

Proje kapsamında 10 ilçeden toplam 500 öğrencinin faaliyetlere katılması hedeflendiği belirtildi. Etkinliğin bitiminde Toru Toys Oyuncak tarafından öğrencilere verilen hediyelerle küçük misafirlerin yüzleri biraz daha güldü.

Öğrenciler polislerin kendilerine çok sıcak davrandıklarını belirterek bu güzel günün hiç bitmemesini istediklerini belirttiler. Etkinliğe katılan tüm öğrencilere gezi ile alakalı çekilen fotoğraflardan çıktı alınarak dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.