banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Abdullah Yıldız; “Peygamber Efendimiz her alanda rol model alınmalı”

 

Aktif Gençlik Kulübü tarafından Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde Kutlu Doğum münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. Osman Bey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda etkinlik, saat 13.00'de Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Aktif Gençlik Kulübü Başkanı Veysel Arslan’ın açılış konuşması yaptı. Daha sonra etkinliğe katılan Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız, bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed'in hakkında çok kullanılan bazı kavramların içinin boşaltıldığı endişesini taşıdığını belirten Yıldız, “Bunlardan birisi çok sık kullandığımız Enbiya suresinin 107’nci ayeti ‘biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik’ ama âlemler derken hemen zihnimize ilk yerleştirilen bir kavram var 18 bin âlem deriz. Genellikle bunu insanların dışındaki cinlere, hayvanata, meleklere kısaca bildiğimiz bilemediğimiz âlemlere havale ederiz. Oysa biz insanların, biz Müminlerin-Müslümanların hayatının içinde bulunan aile hayatı bir âlemdir, ticaret bir âlemdir, siyaset bir âlemdir. Kan dolaşım sistemimiz, işitme organımız, duygu dünyamız bir âlem çoğaltabiliriz. Bütün bu âlemler için Efendimizin varlığı, bizatihi getirdiği mesaj bir rahmettir.” dedi.

Hz Muhammed'in her alanda örnek alınması gerektiğini belirten Yıldız, şöyle devam etti: “Benim Peygamberim, devlet adamı, diplomat, savaş peygamberi, ticaret ehli, namazda da örnek, her alanda örnek. O yüzden bu usve-i hasene yani örneklik konusunu belli alanlara daraltarak Peygamberin misyonunu yıpratmaya, çarpıtmaya hakkımız yok." diye konuştu.

Yıldız, "Bir başka kavram da güzel ahlak meselesidir. Müşriklerin mecnun dediği Peygamberimize Allah, ‘sen deli (mecnun) değilsin. Yakında kimin deli, kimin akıllı olduğunu onlar da görecek, sen de göreceksin.’ diye moral veriyor. Sakın yalancılara, inkârcılara, günahkârlara, hayrı engelleyenlere sakın boyun eğme diyor. Nedir bu? Fikir mücadelesinde, tevhit mücadelesinde, iman mücadelesinde eğilmeyen dik duran bir Peygamberin en güzel ahlakı demektir. Kısacası, Peygamber Efendimiz tevhit mücadelesinde, cephede, savaşta yani hayatın her alanında rahmet, en güzel rol modelimiz ve en yüce ahlak sahibidir.”

Daha sonra Özlem Ajans sanatçılardan Bilal Güler’in seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlik, son olarak yapılan dua ile son buldu.

Etkinliğin ardından Yıldız, kurulan kitap standında kitaplarını imzaladı. (Mehmet Demir, Hüseyin Yetmiş-İLKHA))

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.