banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Özgür Eğitim Sen'den Açıklama

Özgür Eğitim Sen olarak; Yalova Termal Fen Lisesi'nde görevli matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlanması ile başlayan süreçte, öğretmenimizin hayatını kaybetmesini protesto etmek amacı ile Pazartesi ilk saat derse girmeme eylemi gerçekleştirdik. 

Geçtiğimiz hafta Termal Fen Lisesi’ne giden Yalova Valisi  Selim Cebiroğlu’nun, Sendikasının almış olduğu karar doğrultusunda derslere serbest kıyafet ile giren öğretmen Halil Serkan Öz’e kılık ve kıyafetinden dolayı, sınıf içerisinde, öğrencilerinin yanında "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret edip, okul idarecilerine ise "Siz eş...başı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin" diyerek çıkıştığı iddiaları kamuoyuna yansımış, bunun üzerine Yalova’da Eğitim-Sen,  Türk Eğitim Sen, Aktif Eğitim Sen ile Eğitim-İş Sendikalarının Yalova Şube üyeleri, "Öğretmene Saygı Yürüyüşü" adını verdikleri bir eylem düzenlemiştir. 

Bu eyleme katılan, hakaret mağduru öğretmen Halil Serkan Öz bu eylem sırasında fenalaşmış, akabinde kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. 

Özgür Eğitim Sen olarak; 1980 askeri darbe ürünü olan Kılık Kıyafet Yönetmeliğini cansiperane savunan yöneticiler(Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak vb.) ve bu yönetmeliği değiştirmeyen bürokrat ve siyasetçileri kınıyoruz. 

Özgür Eğitim Sen olarak; öğretmenine saygı duymayan, onun saygın olması için gayret göstermeyen, sorumsuz açıklama ve eylemleri ile öğretmenin saygınlığını erozyona uğratan ve öğretmenini itibarsızlaştırarak toplum nezdinde şamar oğlanına çevirenleri kınıyoruz. 

Özgür Eğitim Sen olarak; Mülki amir ve yöneticilerin nezaket sınırlarını aşan, baskıcı davranış ve üslup ile öğretmenlere yaklaşmalarını ve sendikaların, kendi sendika üyelerinin haklarını genişletmek ve kazanım elde etmelerini sağlamak amacı ile yapmış oldukları sendikal eylemleri sabote etmeye çalışmalarını kınıyoruz. 

Özgür Eğitim Sen olarak; Toplumun çoğulcu yapısını görmezden gelen,  insanların inanç ve tercihlerini sürekli baskılayan, tek tipçi bir zihniyet ile hayata bakan,  farklı toplum kesimlerinin duyarlılıklarına sağırlaşmış bir devlet aklını ve bu aklı temsil eden yöneticiler istemiyoruz. 

Okul dışından gelen kişiler veya öğrencileri tarafından saldırıya uğrayan onlarca öğretmenin, kimi hayatını kaybetti, kimi ciddi ve kalıcı yaralanmalara maruz kaldı. Örneğin: İzmir’de Sevilay öğretmeni ve Kayseri'de Mehmet Aktaş öğretmeni öğrencilerinin saldırısı neticesinde kaybettik."  Bursa Kırcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde iki müdür yardımcısı meslektaşımız hunharca öğrencisi tarafından bıçaklandı. Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Mustafa Canpolat okul öğrencileri tarafından dışarıdan çağrılan bir grup genç tarafından sopalar ile darp edildi. 

Özgür Eğitim Sen olarak; öğretmeni saldırgan ve kendini bilmez kişiler karşısında savunmasız bırakan mevcut durumun bir an önce düzeltilmesi için kanun ve yönetmeliklerde düzenleme yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.