banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut elemanı Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba

Özel okullar desteğinde ikinci başvurular başladı

 Özel okullarda eğitim görecek öğrencilere verilecek destek için ikinci başvurular bugün başlıyor. Başvurular e-okul üzerinden alınacak.

 Başvurular, 18 Eylül'e kadar sürecek. 1 Eylül'de eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, tercihlerine göre herhangi bir özel okula yerleştirilmişlerse, ikinci tercih başvurusu yapamayacaklar.

 Yerleştirme sonuçları 24 Eylül'de ilan edilecek. 

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerin velileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi okullara aday kayıtlarını yaptırarak eğitim ve öğretim desteği için e-Okul'daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuracak.

 İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi okul müdürlüklerine başvurabilecek. 

Destek okulun öğrenim süresi sonuna kadar verilecek
İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerden eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacak. Ancak bu öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybedecek. 

Veliler, eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerinin kayıtlarını, tercihleri doğrultusunda yerleştirildiği okula yaptırmadıkları takdirde, öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybedecek. 

Öğrencilerin eğitim ve öğretim destek bedelinin yüzde 35’i Kasım, yüzde 35’i Şubat ve yüzde 30’u Haziran’da olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödenecek. 

Veliler, okulların ilan etmiş oldukları yıllık eğitim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okula ödeyecek. Bu nedenle veliler, kayıt yaptıracakları okulların ücretleri ve diğer şartları hakkında bilgi edinip tercihlerini belirleyecek. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.