banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Özel eğitim gören öğrenciler için materyal desteği

Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda gerçekleşen malzeme dağıtımına, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve okullarında özel eğitim sınıfları ve destek eğitim odaları olan okul müdürleri katıldı.

Malzeme dağıtımında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Akranlarından anlamlı düzeyde farklılık gösteren, özel eğitim öğrencilerimiz için sağlanan bu eğitim materyalleri, öğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim almalarına katkı sağlayacak. Özel eğitime ihtiyacı olan bu öğrencilerimizin hayata uyumunu kolaylaştırıcı ve kaliteli bir eğitim almaları için, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli hassasiyeti her zaman göstermekteyiz. Ayrıca 2016 yılı içinde, 18 özel eğitim sınıfımızın bir kısım eğitim malzemelerini, RAM’ın koordinasyonunda yürüttüğümüz, ‘Engelleri Aşarak Hayata Bağlanıyoruz’ projesiyle karşılayacağız.” dedi.

Batman’daki özel eğitim sınıflarından TÜPRAŞ, Metin Bostancıoğlu ve Kültür İlkokullarının yanı sıra Bakanlığın kaynaştırma öğrencileri için 2015 yılında zorunlu kıldığı destek eğitim odalarının bulunduğu İMKB, TOKİ Dumlupınar ve Vakıfbank ilkokullarının eğitim materyalleri ve bir kısım donatım malzemesi ihtiyacı Bakanlığın sağladığı bütçeyle karşılandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.