banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI OSB Müdürü Osman Oktay

otobüsler geliyor, bakalım sorun çözülecek mi?

Şanlıurfa Belediyesi’nin araç filosuna katılan otobüsler 1 Temmuz’da Topçu Meydanı’nda halka tanıtılacak. 4 Temmuz’da ise seferlere başlayacak.
     
     Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, 1,5 TL’yi bulan Balıklıgöl’le diğer semtler arasındaki taşıma ücretinin Urfa Kart sayesinde Belediye otobüslerinde 1 TL’ye olacağını söyledi. İzol, önümüzdeki aylarda gelecek yeni araçlarda ise rampalı sistem olacağı için özürlerinde otobüslerden rahatlıkla yararlanacağını ifade etti.
     İzol,  belediye otobüslerinin Urfa Kart sistemiyle hizmet vereceğini söyledi.
     İzol “Eski Şıra pazarının bulunduğu alanı otobüslerimizin toplanma merkezi olarak belirledik. Otogar’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Tüm aksaklıkları kameralar yardımıyla belirleyip, anında önlem alma şansına sahibiz.” dedi
       Halk otobüsçüleriyle rekabet etmek gibi bir anlayış içinde olmadıklarını anlatan İzol, “Hat sahiplerine kapımız açık. Talepleri halinde kendileriyle kira sözleşmesi yapıp bu sisteme dâhil olmalarını sağlayabiliriz” diye konuştu.
       Akıllı kartların kentin birçok farklı noktasında satılacağını, şimdiden Belediye önünde dolum merkezleri oluşturduklarını anlatan İzol, otobüslerin daha çok yolcu potansiyelinin yüksek olduğu Karaköprü, Sırrın ve Osmanbey hatlarında hizmet vereceğini dile getirdi
     İzol, “Şu anda Haşimiye’den Sırrın’a gitmek durumunda olup, iki otobüs değiştiren bir vatandaş 1,5 TL taşıma ücreti ödüyor. Akıllı kart sistemi başladığı zaman,  aynı taşıma hizmeti için vatandaş 1 TL ödeyecek” ifadelerini kullandı.
       Tüm Şanlıurfalı hemşerilerini 1 Temmuz 2011 Cuma Günü Saat 17’de Topçu Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan açılış şölenine davet eden Belediye Başkanı Fakıbaba “Bütün insanlar bizim kardeşlerimiz. Ancak ben 600 bin Urfalıyı temsil ediyorum. Urfalı hemşerilerimiz bize sahip çıksın. Bundan sonra Urfalılar halk otobüsüne bir buçuk lira değil, bir lira ödeyecekler. Belediyenin yeni aldığı toplu taşıma otobüslerinin hizmete girmesiyle ben de muavinlik yapacağım. Vatandaşlara kolonya şeker ikram edeceğim.”dedi
AÇILIŞA ÖZEL SINIRLI SAYIDA ÜCRETSİZ URFA KART DAĞITIMI
      1 Temmuz 2011 Cuma Günü Saat 17’de Topçu Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan açılış şölenine katılması beklenen binlerce Urfalıyı çok büyük sürprizler bekliyor. Yeni otobüslerde kullanılacak olan Urfa Kart, açılışa özel sınırlı sayıda halka ücretsiz olarak dağıtılacak. Ayrıca Belediye önünde kurulan “Urfa Kart Satış ve Dolum Merkezi”nden temin edilecek olan Urfa Kartların önümüzdeki günlerde yaygın bayii ağıyla  bir çok noktadan halka ulaştırılması hedefleniyor.
YENİ ALINAN OTOBÜSLER İLK KEZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
     Çağın gereksinimlerine uygun en son model araçlarla hızlı, konforlu, pratik, düzenli, çevreye duyarlı, engelli vatandaşlara uygun hizmet modelini amaçlayan sistem kapsamında araç filosuna katılan yeni otobüsler, 26 Haziran Pazar Günü Şanlıurfa’da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları öncesinde ve sonrasında Şanlıurfalıları GAP Arena Stadyumu’na ücretsiz olarak taşıdı.  

 
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.