banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

ÖSYM: KPSS günü nüfus müdürlükleri açık olacak

 ÖSYM Başkanlığı, KPSS’ye girecek adayların sınavlara alınmalarında Sınava Giriş Belgesi ile birlikte Nüfus Cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurulması zorunlu olduğunu bildirdi. Açıklamanın devamında, “Bunların dışında bir özel kimlik belgesi geçerli değildir. Ancak bu durum, sınavdan bir gün önce nüfus cüzdanını kaybeden adaylar için sorun oluşturmakta, bu durumdaki adayların, hafta sonu tatili olması nedeniyle yeniden nüfus cüzdanı edinemedikleri için sınava girmeleri mümkün olmamaktadır.”denildi.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi. “Başkanlığımız tarafından, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans’a katılacak adaylardan nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğrafı bulunmadığı veya soğuk damgası belirsiz hale geldiği için sınava katılamayacak durumda olabilecek adayların mağdur olmamaları amacıyla; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden sınavın yapılacağı sınav merkezlerinde 27 Eylül 2014 Cumartesi ile 28 Eylül 2014 Pazar günü saat 07.00-09.45 saatleri arasında İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin bu durumda olan ve elinde ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgesi bulunan adaylara sınava girmek için gerekli olan Nüfus Cüzdanı vermek için açık tutulması talep edilmiş, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce bu talebimize olumlu görüş bildirilerek, sınavın yapılacağı sınav merkezlerinde bu tarihlerde İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin açık tutulacağı belirtilmiştir.” (M. Zeki Aygur –İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.