banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Önemli çağrı!.. Şanlıurfa'da Tarım ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmalı

 Erkan Sözen başkanlığında toplanan Şanlıurfa Kent Konseyi Yürütme kurulu Şanlıurfa’da ikinci bir üniversitenin kurulmasını önerdi. Konsey ayrıca Harran Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesinin kurulması önerisinde de bulundu.

Şanlıurfa’da ikinci bir üniversitenin kurulması ve Harran Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesinin kurulmasını öneren Kent Konseyi, Ayrıca dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan Harran Üniversitesinin daha fazla gelişmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Kent Konseyi Yürütme kurulunda alınan karar şu şekilde: 
"Mezopotamya’nın ve tarımın merkezi, dünyanın en verimli topraklarına sahip, medeniyetlerin kesişim noktası ve beşiği olan şehrimizde tarımın bölgesel stratejik öneminin düşünülmesi, daha modern ve sürdürülebilir olması için “Tarım ve Teknoloji” üniversitesi ikinci bir üniversite olarak düşünülmelidir.
Ayrıca dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan Harran Üniversitesinin daha fazla gelişmesi ve desteklenmesi, olması gereken asıl fonksiyonuna kavuşması, eksik olan fakültelerinin mutlaka açılması gerekmektedir. Hukuk Fakültesinin de açılması tarihi misyonu itibariyle Harran Üniversitesini daha da güçlendirecektir. 
Bu her iki çalışmanın yapılması hem kentimize hem de bölgemize yarar sağlayacaktır.  
Söz konusu önerilerimizi hem Büyükşehir Belediye Meclisimizin hem de halkımızın takdirine sunarız.”

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.