banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Okul koridoruna astıkları yazılarla Arapça çalışıyorlar

Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, okulun tüm koridorlarına, öğrencilerinin Arapça kelimeleri daha iyi öğrenmeleri için üzerinde Arapça ve Türkçenin yazılı olduğu pankartlar asıldı.

A4 ebadındaki kartonlara yazılan Arapça ve Türkçe sözcükler bantlarla koridorlara asıldı. Öğrenciler koridora çıkarken, sınıflara giriş ve çıkışlarda, okula gelişlerinde asılan Arapça sözcükleri okuyarak ezberlemeye çalışıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren okul müdürü Metin Balkaya, uluslararası dil olarak kabul edilen Arapçanın daha iyi öğrenilmesi için bu çalışmayı başlattıklarını belirtti.

Balkaya, 18 Aralık’ı içine alan haftanın Arapça haftası kabul edilmesi nedeniyle böyle bir çalışmayı başlattıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “Öğretmen arkadaşlarımız Arapça haftası münasebetiyle böyle bir etkinlik yapmışlar. Arapçanın daha iyi öğrenilmesi için okulumuzda metin canlandırma, yarışma ve benzeri etkinlikleri yapıyoruz. Özellikle öğretmenlerimiz tarafından yapılan bu etkinlik çok faydalı oluyor. Koridoru kullanan öğrencilerimiz bu sözcükleri okuyarak ezberliyorlar.” dedi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.