banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Öğretmenler Gününü Pasta Keserek Kutladı

Hafta sonu Cumartesi günleri yayınlanan ve Eğitimci-Yazar Yasin Yaşuk’un hazırladığı ve sunduğu Kanalurfa ekranlarında yayınlanan Perspektif programına bu hafta İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile GAP Kız Teknik Lise ve Meslek Lisesi öğretmenlerinden Osman Dağtekin, Mehmet Toprak katıldılar.

Canlı olarak sunulan programda İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak sunucunun sorduğu tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.

Programda İlci, “Şanlıurfa büyüyen ve gelişen bir il. Bu büyümeyle beraberinde bazı sıkıntılar gelebiliyor. Bu sıkıntıların önüne geçmek için eğitim alanında yapılacak yatırımlarla insanlara sunulacak hizmetler yapılmalıdır. Sayın Bakanımızın ve Valimizin büyük katkılarıyla 130 okulun temelini attık. Bir kısmı eğitim öğretime hazırdır ve faaliyete bile geçti. Bir kısmının inşaatı devam etmektedir. Bunun yanında birçok okulumuza lojman yapmaktayız. Öğretmenlerimizin huzurlu bir şekilde barınması için donanımlı lojmanlar yaptık. Şehir merkezinde kiralar çok yüksektir. Bu manada Şanlıurfalı gönüldaşlarımıza seslenmek istiyorum: Lütfen ilimizde öğretmenlerimizi uzun tutmak için, çocuklarımızın geleceği için ev fiyatları ve kira ücretleri konusunda fedakârlık bekliyoruz sizden. Bu konuya el atıp makul düzeye çekmenizi istirham ediyorum.

Şanlıurfa mübarek şehirdir, Peygamberler diyarıdır. Bu manada kendisine yakışanı yapacaktır.” diyerek birçok öğretmenin muzdarip olduğu konuya dikkat çekti.Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinen İlci, öğretmenlerin kendilerini sürekli yenilemelerini ve donanım açısından  sürekli araştırma yapmalarını istedi.

Canlı yayına konuk olan öğretmen Osman Dağtekin ve Mehmet Toprak da öğretmenliğin kutsiyeti ve öğretmen-veli-öğrenci ilişkisi üzerinde fikir beyan ederek velilerin sürekli öğretmenlerle irtibata geçmelerini istedi.

Programda ayrıca başarıyla sürdürülen Kızların Eğitimi Projesinden(KEP) bahsedilerek Şanlıurfa’nın kızların okullulaşma konusunda epey mesafe aldığına değinildi.

Bir saat süren programın sonunda Şanlıurfa GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Süngü sürpriz yaparak stüdyoya 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle büyük bir pasta göndererek hem konukların hem tüm öğretmenlerin gününü tebrik etti. Pastayı canlı yayında İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’ye kestiren sunucu Yasin Yaşuk, burada Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında tüm ekranları başındaki öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum, daha nice 24 Kasımlara!” diyerek programı “Dünyanın Bütün Çiçeklerini İstiyorum” şiiriyle noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.