banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Geçtiğimiz ağustos ayında çeşitli branşlarda mezun olan 40 bin öğretmenin atama işlemleri gerçekleşti.

 Atamaları yapılmayan bazı öğretmen adayları, mevcut atama sisteminde adaletsizlikler olduğunu ve bu adaletsizliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.

2004 yılında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olan ve ataması yapılmayan Ercan Koyuncu, kendisi gibi ataması yapılmayan 23 bin kişinin mağdur durumda olduğunu söyledi.

“Atamalarda adaletsizlikler var”

Ağustos ayında yapılan 40 bin atamada adaletsizlikler olduğunu ileri süren Koyuncu, “Yapılan 40 bin atama göründüğü gibi büyük bir atama değil. Burada bir adaletsizlik söz konusudur. Bazı bölümlerde 150, bazı bölümlerde 300, bazılarında ise 700 öğretmen alımı yapıldı. Bunların yüzde kırkını sınıf öğretmenleri oluşturuyordu. Yani 6 bini aşkın sınıf öğretmeni alındı. Bir gün öncesinden 3 bin 500 tane sınıf öğretmeni ihtiyacı var dediler ama nasıl oluyor da bir akşamda 3 bin alım ihtiyacı daha doğuyor. Diğer branşlar neden alınmıyor?” dedi.

“4 yıl boyunca boşuna mı okudum?”

Hükümetin öğretmen atamaları sorununa çözüm bulmasını isteyen Koyuncu, “Biz 4 yıllık Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü okurken 15 günlük kurs eğitimi alarak Sosyal Bilgiler öğretmeni oluyor. Kadrolu sınıf öğretmenleri başka branşlara kaydırılıyor. İşin ehli olmayanlar, farklı yerlerde öğretmenlik yapıyorlar. Ben yıl boyunca boşuna mı okudum? Fen Bilgisi öğretmenliği okuyanlar boşuna mı okudu? Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı bu konuya karşı duyarlı olmalı ve kesin bir çözüm getirmelidir.” ifadelerini kullandı.

“Yeni nesil boşuna okumuş olacak”

Koyuncu, son olarak, “Eğer alım olmayacak, birçok branşta mezun olan on binlerce insanın ataması yapılmayacaksa Milli Eğitim Bakanlığı üniversitelerdeki bu bölümleri kapatsın. Yoksa yeni nesil boşuna okumuş olacak. Adalete inanmamız için şubat ayında 40 bin öğretmenin adil bir şekilde alımını istiyoruz. Yetkililerin bu noktada sesimizi duyması gerekir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.