banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Öğrencilere ilk yardım dersleri (videolu)


Eyyübiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde 1 Mart – 15 Mayıs 2015 tarihleri arasında 2,5 aylık bir zaman diliminde haftada 3 gün, günde 2 saat olmak üzere toplam 62 okulda eğitim verilecek.

İlk eğitimine Merkez Direkli Mahallesinde bulunan Ayhan Şahenk Teknik Meslek Lisesinde başlayan eğitimler bugüne kadar toplam 11 okulda devam etti. Verilen Eğitimlerin son durağı ise TOKİ Akabe Anadolu Lisesi oldu.

TOKİ Akabe Anadolu Lisesi Konferans salonunda verilen eğitime yaklaşık 100 öğrencinin yanı sıra Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ile çok sayıda öğretmen de katıldı.

Uygulamalı bir şekilde verilen eğitimde öğrenciler arasında seçilenler arasında, uygulamalar bire bir yapılarak öğrencilerin daha güzel bir şekilde anlamasına olanak sağlandı.

İlk yardım ve diğer konularda da eğitim alan öğrenciler bu tip eğitimlerin yararlı olduğunu ve bu tip eğitimlerin hayat kurtarma adına çok önemli olduğunu belirterek Eyyübiye Belediyesine teşekkür ettiler.

Okullarda periyoduk olarak verilen eğitimler Sivil Savunma Uzmanı olan Eyyübiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Çevirici tarafından veriliyor.

Verilen eğitimlerle ilgili Eyyübiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapaılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:" Verilen eğitimlerde İlkyardım-Yangın Önleme-Doğal Afetler gibi hayati konularda öğrencilerimizi aydınlatmak ve onların bilinçli ve halkımıza yararlı konularda eğitmek Belediyemizin hedeflerinden biridir. Belediyemiz Sağlık İşleri ve Sivil Savunma Birimi ortak birimi tarafından başlatılan bu eğitim programları neticesinde ne kadar öğrenciye ulaşırsak o kadar faydalı olacağımıza inanıyoruz. Örnek verecek olursak Temel İlkyardım eğitimi almış bir öğrencinin yaralanan yada hastalanan bir vatandaşın, durumunun kötüye gitmesini engellemek ve sağlık kurumuna ulaştırmak için neler yapılması gerektiğini bilmesi belki de bir hayat kurtaracaktır. Yâda yangın durumunda söndürme metotlarını ve neler yapılabileceğini bilen bir öğrencinin o anda nasıl davranılacağını bilmesi çok büyük önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra Deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapılabileceğini bilmekte son derece önemlidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.