banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Öğrencilere ailenin önemini anlatıldı

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından davet edilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ilahiyat öğrencilerine Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü ve bağlı kuruluşların çalışmaları hakkında bilgi vererek, insanın olduğu her yerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının olduğunu söyledi.

Demirkol, “Aile, toplumun en yeni bireyleri olan bebeklerin ve çocukların toplumsallaşma anlamında ilk eğiticisi ve öğreticisi olduğu için kendi evlatlarını, kendi yaşadıkları toplumun kültürel kodlarına göre kurgulayan ve inşa eden en temel toplumsal kurum olarak öne çıkar” dedi.

Sağlıklı bir aile yapısının sağlıklı nesiller demek olduğunu dile getiren Demirkol, aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve taşra il müdürlüklerinin asli görevleri arasında olan önleyici çalışmalar kapsamında ailenin korunmasında önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Demirkol, aile eğitim programının tamamen bilimsel veriler ışığında hazırlandığını ve ailenin en temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir müfredat olduğunu söyledi. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı ailelerin olduğu toplumlarda yardım ve merhamet duygularının üst seviyelerde olduğu dolayısıyla yardım anlayışında her şeyin devletten beklemeden, gönüllük ilkesi çerçevesinde vatandaşlar tarafından da yapılması gerektiğini dile getirdi.

Demirkol, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünün ve bağlı kuruluşların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek konferansına son verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.