banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

'Öğrenciler sosyal medyanın zararlarından korunmalı'

İkra Eğitim, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra-Der) Başkanı Murat Arslan, eğitim kurumlarında sosyal medya kullanımı ile alakalı getirilen kısıtlamaları İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği kararı doğru bulduğunu ve eğitim kurumlarında sosyal medyanın olmamasının taraftarı olduğunu belirten Arslan, “Şu anda toplum olarak, gençler açısından sosyal medya deyince Twitter ve Facebook öne çıkan araçlardır. Gerçekten Türkiye toplumu, özellikle gençler sosyal medyayı verimli kullanabiliyor mu? Buna evet diyecek hiçbir eğitimci, anne ve baba yoktur. Toplumun hangi kesiminden olursa olsun, hiç kimse gençlerin sosyal medya araçlarını sağlıklı bir iletişim aracı olarak kullandığına dair fikir beyan edemez.” dedi

“Eğitim ve öğretimin olduğu yerde sosyal medyanın olmaması gerekir”

Eğitim ve öğretimin olduğu yerde sosyal medyanın olmaması gerektiğine dikkat çeken Arslan, “Bugün gençler ne yazık ki günün 24 saatini sosyal medyada geçiriyor. Okul gibi bir ortamda eğitime odaklanması gerekirken, sosyal medya ile uğraşması, arkadaşları ile görüşmesi ve yazışması faydalı bir şey olsa biz deriz ki devam etsin. Fakat sosyal medya dikkati dağıtıp zamanın boşa geçirmesine sebep oluyor. Yine sosyal medya ve sanal arkadaşlıklar vasıtası ile insanlar aleyhinde olmadık iftiralar, suçlamalar gibi birçok sorun meydana geliyor. Eğitim-öğretim kurumlarında sosyal medyanın tamamen kaldırılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Çocukların eğitim ve öğretime odaklanması isteniliyorsa, sosyal medya ağının eğitim kurumlarından kesilmesi gerektiğini belirten Arslan, son olarak şunları söyledi: “Sosyal medya üzerinde farklı isimler ile farklı hesaplar açılabiliyor. Arkadaşına yönelik bir hakaret, okula yönelik bir olumsuz haber oluşturma ve paylaşımda bulunabilir. Bu da ayrı bir sorundur. Sonuçta biz eğitim ve öğretimin sağlıklı olmasını, çocuklarımızın eğitim ve öğretime odaklanmasını istiyorsak, sosyal medya ağını eğitim kurumlarından kesmek zorundayız. Sosyal medyada en büyük sorun ahlaka uymayan, edebe uymayan paylaşımların yapılması ve zaman israfıdır. Sosyal ağ, sosyal ilişkilerden kopuk ve sanal âlem üzerine kurulmuş bir hayattır.”  (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.