banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Öğrenciler KPSS'yi değerlendirdi

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) orta öğretim düzeyi bir milyon 828 bin 53 kişinin katılımıyla bugün gerçekleşti.

Sınav çıkışı İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Diyarbakırlı öğrenciler, sınav sorularının genel itibariyle kolay olduğunu belirtti.

Genel kültür testi kapsamında sorulan tarih sorularının ezbere dayalı olduğunu söyleyen ilahiyat öğrencisi Hasan Akkurt, “Sınavda biraz heyecan yaşadım. Sınav ortamım sessiz olduğu için pek sıkıntı yaşamadım. Sorular genel itibariyle kolaydı ama zor olan birkaç soru da vardı. Tarih soruları ezbere dayalı olduğu için pek yapamadım.” ifadelerini kullandı.

Sınavla ilgili düşüncelerini aktaran Ömer Yaşar adlı lise son sınıf öğrencisi ise, “Bugün KPSS sınavına girdim. YGS sınavına hazırlandığım için bu sınav kolay geçti. Tarih ve coğrafya testleri ezbere dayalıydı. Bu nedenle pek yapamadık. Sınavda heyecanlı değildim ama ister istemez sınav ortamından etkileniliyor.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.