banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Viranşehir Eyyübiye Diyarbakır

Öğrenci Yurdunun Temelini Atıldı


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Vali Güvenç, eğitimin önemine değindi. Dernek yöneticilerine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Güvenç, bütün Şanlıurfalıların bu tür eğitim hizmetleri ve kurumlarına destek vermesi gerektiğini belirtti.
Vali Celalettin Güvenç, arsa bağışlayan Aslan Ailesine, yapımına katkıda bulunacak olan Barut Ailesi’ne ve bütün hayırseverlere teşekkür etti. Eğitimin önemine değinen Vali Güvenç “Eğitim en önemli sorunumuz. İnsan yetiştirmemiz lazım. İnsan yetiştirirsek önümüz açık. Genç bir nüfusumuz var. Bunun için de devletimiz bildiğiniz üzere son yıllarda genel bütçede en fazla payı milli eğitime ayırıyor, ama yetmiyor. Daha fazla yatırım, daha fazla okul, daha fazla yurt gerekiyor. Bunun için de hayırsever insanlarımıza görev düşüyor. Urfa,  bu konuda Türkiye örnek il. İşte bir haftada iki yurdun temelini attırıyorsunuz bu bize büyük mutluluk veriyor” dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da, benzer yurtlara kentin ciddi anlamda ihtiyaç duyduğunu belirterek, geleceğe ve çocuklar yapılan yardımların ilerde topluma ciddi katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi. Fakıbaba, yurdun yapılmasına katkı veren Aslan ve Barut ailesi ile diğer hayırseverlere teşekkür etti.
Şair Nabi Öğrenci Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez ise, konuşmasında yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Kente 6 öğrenci yurtlarının bulunduğunu buna rağmen taleplerin ancak yüzde 50'sini karşılayabildiklerini belirten Söylemez, bu nedenle hayırseverlerin desteğiyle daha çok öğrenciye eğitim hizmeti sunmak için daha fazla yurt yapmayı hedeflediklerini anlattı.
Amaçlarının maddi durumu iyi olmayan, kırsaldan gelip kalacak yeri bulunmayan öğrencilerin en iyi ortamda eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Bekir Söylemez, bu eğitim hizmetine katkı sunan herkese teşekkür etti.
Söylemez, 100 öğrencinin kalması planlanan ve bin 870 metrekare üzerine Bamyasuyu Mahallesi'nde 6 kat olarak inşaa edilen Sıtkı Barut Öğrenci Yurdunun bir yıl içerisinde tamamlanmasını planladıklarını söyledi.
Törene, Vali Güvenç ve Belediye Başkanı Fakıbaba'nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Evren Sanayi Sitesi Koparatif Başkanı Mustafa Aslan ile çok sayıda davetli katıldı.
Temel atma töreninin ardından Vali Güvenç, burada bulunan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.