banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Öğrenci ve veliler İHO'da karma eğitim istemiyor

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu önünde basın açıklamasında bulunarak kız ve erkek öğrencilerin ayrı olarak eğitim görmesini protesto eden Eğitim-Sen’e, uygulamanın yapıldığı okulun öğrenci ve velileri tepki gösterdi.

11 Kasım Çarşamba günü Eğitim-Sen üyesi bir grup; kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda eğitim görmesini protesto etmek amacıyla Kayapınar Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu önünde basın açıklaması yapmak istemiş, fakat öğrencilerin tepkisine ve yuhalamalarına maruz kalarak dağılmak zorunda kalmıştı.

Olayı duyan öğrenci velileri çocuklarının durumlarından endişe etmesi üzerine okul müdürüyle görüşerek okul yönetiminin başlattığı uygulamaya destek verdi. Veliler, okul müdürüne teşekkür ederek, yapılan uygulamanın tüm okullarda uygulanmasını umut ettiklerini ifade ettiler.

Öğrenciler ise kendilerinin de anne ve babaların da memnun olduğunu söyleyerek, uygulamanın kendilerinde olumlu etki yarattığını ve bu uygulama sonucunda derslerinden daha çok verim aldıklarını kaydetti.

‘Ayrı olmamız bizim için daha hayırlı’

Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu kız öğrencisi Beyzanur Üçdağ, “Bence bu okulda kız ve erkeklerin ayrı sınıflarda olması gerekiyor. Hem bu okulun İmam Hatip olması, hem de kız ve erkeklerin ayrı olduğu zaman daha güzel ders çalışması bakımından sınıfların ayrı olması gerekiyor. Benim istediğim şey, kızlar ve erkeklerin ayrı olmasıdır. Böyle olunca ders daha güzel işleniyor.” dedi.

Erkek ile kız öğrencilerin ayrı sınıflara taşınmasını olumlu karşıladığını belirten Şifa Akın da kızların erkekler ile aynı sınıftayken motivasyonlarının bozulduğunu söyleyerek, yeni uygulama sonucunda daha rahat ders işlediklerini ifade etti.

İslam’da da erkek ile kızların yan yana ders görmesinin uygun olmadığına dikkat çeken Semanur Demirel, “Bazı öğretmenlerimiz istiyor ki, kız ve erkekler karışsın. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Okul müdürünün arkasındayız. Ayrı sınıflarda olmamız bizim için daha hayırlıdır.” diye konuştu.

Kızlar öğrencilerin erkeklerden farklı özellik ve karakterleri olduğunu dile getiren Semanur Hocaoğlu ise erkeklerin yanında doğal hareket edemediklerini söyleyerek, ayrı oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

“Çocuklarını göndermedikleri İmam Hatiplere ne hakla müdahale ediyorlar”

Aynı okulda okuyan Hamza İnce, Mesut Özdemir, Berat Demir, Yunus Emre Koyuncu ve diğer erkek öğrenciler de kendilerinin kız-erkek karışık olan sınıflarda okumak istemediklerini belirterek, Müslüman olduklarını ve bir Müslüman olarak kızlara karşı biraz daha mesafeli olmaları gerektiği söylediler.

Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nun Okul Aile Birliği üyesi ve velilerinden Mehmet Erkuş, “Çocuklarımızı İmam Hatip’e İslam ahlakını öğrensin, İslam’ı yaşasın diye gönderiyoruz. Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda ders almasını istiyoruz. Eğitim-Sen’in yaptığı tahrike karşıyız. Hem çocuklarını İmam Hatiplere göndermiyorlar. Hem de İmam Hatiplere karışıyorlar.” dedi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.