banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Öğrenci servis şoförlerine seminer

 Batman’da öğrenci taşıyan servis şoförlerine rehber öğretmenler tarafından “Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar” hakkında seminer verildi.
Batman Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda saat 11.00’da servis şoförlerine verilen seminere yoğun ilgi gösterildi. Seminere Batman İli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik de katıldı.

Seminer, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’in konuşmasıyla başladı. Çelik, servis şoförlerine seslenerek, “Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak büyük ailelerin vazgeçemeyeceğimiz ve kesinlikle bizden biri olarak gördüğümüz üyelerimizsiniz. Medeniyeti zenginleştirmeye ve geliştirmeye çalışın. Dolayısıyla sıradan bir topluluk, sıradan bir aile değiliz. Bu yerin en önemli kurumuyuz. Kesinlikle çocuklarımız sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, insanları korumayı büyük bir kısmıyla sizden öğrenecek. Bir çocuk yatağından kalkar, yüzünü siler, kahvaltısını yapar ve dışarı çıkar. İlk karşılaştığı kişi sizsiniz bu çok önemlidir. Bugün ilk duyduğu kelime, o gün ilk gördüğü muamele gerçekten çok önemli ve çok etkileyicidir. Bu anlamda aslında günün ilk gıdasını siz veriyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Öğrenci Servisleri Derneği Başkanı İbrahim Susuz da servis şoförlerine seslenerek, “Gerektiğinde anne-babası, amcası, dayısı ve en önemlisi okullar önündeki iyi niyetli olmayan insanlara karşı bir koruma veya bir barındıran görevi üstlenen arkadaşlarımız mevcuttur. Yani o öğrenci bize teslim edildikten sonra, kendi içimizden biriymiş gibi bu işi yapmakta olan arkadaşlarımız bütün bu görevleri üstlenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra servis şoförlerine “Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklar” hakkında Rehber Öğretmen Recep Balcı tarafından seminer verildi.  (Veysi Rüzgar - İLKHA) 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.