banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Oduncu Pazarında Yangın Çıktı

Şanlıurfa'da Oduncu Pazarı'nda bulunan işyerlerinde yangın çıktı. Kâbus dolu anlar yaşatan yangında, Oduncular Pazarı'nda bulunan 100 işyerinden 20'sinde yer alan odunların alev alev yanarak kül olduğu görüldü.  Gece saatlerinde başlayan ve elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda sabah saatlerinde kontrol altına alındı.


Yangın; gece saat 01.10 sıralarında Sancaktar Mahallesi`nde bulunan Oduncular Pazarı'nda meydana geldi. Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın, rüzgârın da etkisiyle odun, kömür ve kerestelerin bulunduğu işyerlerine sıçrayarak kısa sürede büyüdü. Bitişik dükkânlara sıçrayan alevlerde mutfak tüplerinin de patlaması sonucunda yangın daha da büyüdü. Oduncular Pazarı'nda alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar, olayı itfaiyeye bildirdi. İhbarın ardından olay yerine gelen polis çevre güvenliğini sağladı. Daha sonra olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri geldi.  Rüzgârın etkisiyle yavaş yavaş büyüyen yangına müdahalede bulunan itfaiye ekipleri, yaklaşık 100 işyerinin bulunduğu oduncular pazarında yangının bütün alana sıçramaması için büyük çaba sarf etti. Pazar içinde bulunan 5 ayrı işyerlerinden alevler yükselmeye başlayınca itfaiye ekipleri çevre ilçeler ve illerden takviye istedi. 

Kova ve hortumla müdahale ettiler

İş yerlerinde yangın çıktığını duyan iş yeri sahipleri, Oduncu Pazarına geldiler. İşyerlerinin yandığını gören esnaflar, itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığını görünce kendileri de yangına kova ve hortumla yangına müdahale ettiler. İş yeri sahipleri, zaman zaman itfaiye ekiplerinin yetersizliğinden dolayı görevlilerle tartıştılar. 

İş makineleri ile müdahale edildi

Odun, tahta, kömür, kereste ve plastik kasaların tutuşması sonucu bir anda yayılan alevlerle ortalığın cehenneme dönüştüğü Oduncular Pazarı'nda, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf etti. Kapalı olan işyerlerinin duvarları balyoz ve iş makineleri ile yıkılarak müdahale edildi. Yangının ilk saatlerinde Belediyeye ait 10 itfaiye aracı müdahale etti. Ardından Hilvan ve Siverek ilçelerinden itfaiye ekipleri de gelerek yangın söndürme çalışmasına katıldı. Yangına müdahalede bulunan itfaiye ekipleri ile bazı esnafların, yoğun dumandan etkilenmesi üzerine, olay yerinde bulunan 112 acil servis ambulansında müdahale edildi. Söndürme çalışmaları sırasında 2 itfaiye görevlisi dumandan zehirlendi.  Zehirlenen itfaiye görevlileri, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gece saat 1.10 sıralarında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren yoğun çalışmaları neticesinde sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi.  

Vali Okutan ile Başkan Fakıbaba olay yerinde

Can kaybının yaşanmadığı oduncular pazarına gelen Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba ile Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, yetkililerden yangının çıkışı hakkında bilgi aldı. Vali Nuri Okutan ve beraberindekiler,  itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarını yerinde incelediler. 

HABER:UĞUR BUDAK/SEMBOL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.