banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Nevroz kutlamaları Olaylı Sona Erdi
Sabah saat 11.00’de Yenişehir mahallesinde bulunan Firkan Tüysüz Stadyum’u yanında boş alanda başlayan kutlamalara çok sayıda vatandaşı katıldı. BDP ilçe Teşkilatı’nın tertip ettiği kutlamalara bu yıl BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan katıldı. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı Nevroz kutlamasın da yerel sanatçılar sahne aldı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan yaptığı konuşmada, alanda bulunan vatandaşlara kürtçe, zazaca ve Türkçe seslenerek Diyarbakır’daki kutlamalara değindi. Halkın iradesine dokunamazsın diye hükümete yüklendi. Konuşmasına başlamadan Siverekli aşiretlerin ismini sayarak selamladı.

Altan Tan’nın konuşmasından başlıklar;

“Bucaklılar, Kırvarlılar, Karahanlılar, Karacadağlılar, Siverek’in dört bir yanından gelen Siverekli kardeşlerim sizlere selam olsun. Bugün milyonlarca insanın sokağa döküldüğü gündür. Bizler hakkımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Kürdistanı bir savaş alanına çevirdiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıkıp Suriye’deki diktatör Esed’e akıl verip halkınla savaşma diyor. Peki ben Başbakana sesleniyorum sen neden halkınla savaşıyorsun? Bugün alanlarda insanları tutuklayıp hapse atıp bizleri durdura bileceğini zanneden zihniyet yanılmaktadır. Yıllardır yaptıkları gibi şiddetle bizi davamızdan vazgeçirmeye çalışanlar sonucu görmekte. Amed (Diyarbakır)’da her sokak başına bir panzer diktiler. Amedli kardeşlerimizi durduramadılar, yüzbinlerce insan meydanları doldurdu peki ne oldu vali bey ? siz hani engelleyecektiniz kutlamaları? Sel kalktığı zaman ne olur biliyor musunuz sevgili Siverekli kardeşlerim, öküzü de , mandayı da, fili de önüne alır. Tutuklamayla, öldürmeyle hapisle bu halkı yıldıramazsınız. Bir içişleri bakanı var ki evlere şenlik. Tiyatroya gitmenize gerek yok, İçişleri bakanını izlemeniz yeterli. Diyordu ki bunlar 20 kişiyi bile toplayamaz ne oldu ? Gel Siverek’e bak Siverekli bacılarım meydanlarda gelde gör “Bakan Bey”.

Kemalist’ten Müslüman mı Olur ?

Sevgili kardeşlerim bir halk dünyanın hiçbir yerinde haklı olduğu davada sindirilemez. Hele ki Kürt halkı zamanında Kemalistlere teslim olmamış, AKP’ye mi teslim olacağız?. Biz AKP hükümetine ve Başbakana 2002, 2005 ve 2007 de seslendik. Müslümanım diyorsunuz, Müslüman Allahtan korkar, kul hakkı yemez, Gel eğer gerçekten Müslümansan Allah’ın kitabını ortaya koyalım Cenabı Hak bütün kavimlere ne demişse Kürtler de o kadarını istiyor. Ne bir eksik nede bir fazlası,Müslüman olup Allah’ın yolunu izleyeceklerine kalkıp Kemalistlerin yolunu izlediler, Kemalist’ten Müslüman mı olur?

TEK YOL BİRLEŞMEKTİR

Aziz Siverekliler bizim önümüzde tek bir yol kaldı, kendi hakkımızı, hukukumuzu elde edebilmemiz için, bütün Kürtler, Laiki, Dindar. Sunni, Alevi, Köylü, Şehirlisiyle hepsinin birleşmesi gerekmektedir.


KÜRTLERE DİĞER HALKLAR GİBİ KENDİ KİMLİKLERİNİ VERİN

Ankara’da bunları anlatıyoruz gittiğiniz yol, yol değil geri dönün bu yoldan. Ortadoğu’da 100 milyonluk Kürt halkı statüsüz, kimliksiz, yaşıyor. Kürt halkı da diğer Kürtler gibi statü ve kimlik sahibi olması gerekiyor, burada Kürtler feryat ediyorlar. Diyorlar ki biz ulus devletlere inanmıyoruz, ulus devletlerin modası geçti biz ulus devlette istemiyoruz. Bizler kardeşçe, birlikte beraber yaşayalım diyoruz. Ama kardeşlik elimizi geri çeviriyorlar”. Buradan Urfa valisine, bütün partiyi çevreleyen Emniyet müdürüne içişleri bakanına sesleniyorum siz Kürt halkı bitti zannediyoruz, öldü zannediyordunuz. Oysa Kürt halkı bura da meydanları, sokakları doldurmakta.

JAPONLAR KADAR ONUR VARSA….

Japonya da birine görev verildiği zaman o görevi laiki ile yerine getirmeyenler kendi canlarını kendi elleriyle alıyorlar. Peki içişleri bakanı, Urfa valisi, Urfa emniyet müdürü, Diyarbakır valisi, Diyarbakır Emniyet Müdürü’ne sesleniyorum sizler sözde bu halkı dışarı çıkartmayacaktınız. Görevinizi laiki ile yerine getirmediniz Japonlar kadar onurunuz varsa eğer sizde Japonlar gibi yapın.

SİVEREK BASKILARA DUR DEMEYE BAŞLADI

Önümüzdeki dönemde Siverek’in üzerindeki kasvet ve baskıda bitecek. Siz Siverekliler zaten bu zincirleri kırmaya başladınız. Tabi bu gelişmeler olurken “ağacın içindeki kurtlara” dikkat edin. Devşirme kurtlara kendi kimliğine, şahsiyetine, hürmeti olmayanlara sizde hürmet göstermeyin” dedi. Konuşmasının ardından kutlama alanından ayrılan Tan Şanlıurfa’daki kutlamalara katılmak üzere ayrıldı.

Nevruz kutlamalarına tutuklu Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’nın annesi de katıldı.
5 saat süren nevruz kutlamaları, yerel sanatçılar sahne aldı, kutlamalar esnasında olay çıkmazken, kutlamalar sonun da dağılan gruplardan bazıları polis aracına taşlı saldır gerçekleştirdiler. 2 Polisin yaralandığı olayda çok sayıda gözaltı olduğu bildirildi.
Haber: Abdullah Hakan Lale

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.