banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Naimi ve Rışvanlı Aşretleri arasındaki Hüsümet Sona Erdi
Edinilen bilgiye göre husumet olayı yaklaşık olarak 3 ay önce Şanlıurfa Merkez’de meydana geldi. Meydana gelen olayda Naimi Aşiretine mensup aile ile Rışvanlı Aşiretine mensup olan Çiftçi ve İzgördü Aileleri meydana gelen olay sonrası kavga ederek husumetli hale geldiler…
Aradan geçen 3 ay boyunca sağduyulu insanların araya girmesi ile devam eden bu husumet barışla sonuçlandı…

Yaşanan olayın ardından iki aile arasında kan davası husumeti başladı. Aradan geçen 3 ayın ardından büyükler araya girerek kan davasının bitmesi için iki aile arasına giderek görüşmeler yapıldı.

İlk başta kabullenmeyen aileler daha sonra devreye giren Mehmet İhsan Çermikli ve Yusuf Aktaşoğlu’nun araya girmesi sonucu kan davasının bitmesi barışla sonuçlanması için büyük çaba sarf ettiler…

İki ailenin büyükleri daha sonra devreye giren aile büyükleri ile beraber Yıldız Meydanı civarında bulunan Rışvanlı Ailesine ait Dernek binasında bir araya gelerek aralarında bulunan kan davasını sona erdirdiler.

Salâvatlar eşliğinde bir birileriyle tokalaşan aileler daha sonra okunan dua ve nasihat ile husumeti sonlandırdılar.

İki aileyi barıştıran  Mehmet İhsan Çermikli şunları söyledi; ”Bizi kırmayıp bir araya gelen iki aileye öncelikle teşekkür ediyorum. Bu Kini ortadan kaldırdığımız noktada ve böyle mutlu bir ortamda iki ailenin barışması bizi mutlu etmiştir.

Allah bizi her zaman böyle mutlu kılsın tekrar buradan bizi kırmayıp barışan iki aileye ve araya giren herkese teşekkür ediyorum dedi. Konuşmanın ardından verilen tatlı ikramı ile barış sağlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.