banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Müslüm Gülel okulu velileri MEB'ın Önünde Oturma eylemi yaptılar

Mahalle Muhtarı Ahmet Eskiler’in de katıldığı oturma eyleminde hem Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’ye hem de siyasileri protesto ettiler.


OKULLAR BİR BİRİNE UZAK VE YOL YOK!
Okulun yolu olmadığını ve bir birine olan uzaklık yönünde büyük bir sorun oluşturduğunu söyleyen Akşemsettin Muhtarı Ahmet Eskiler; “Mahalleli büyük mağduriyet yaşıyor. Her yere başvurduk sorunu çözemedik. Akşemsettin Okulu ve Müslüm gülel okulu bir birine çok uzak. Okulların yolları yok. Mahalleli çok mağdur oluyor. Ama sesimizi duyan da yok” diyerek duruma tepki gösterdi.


MİLLETVEKİLLERİNİ TEK TEK ARADIK KİMSE İLGİLENMEDİ
Bu sorunun siyasetçilere de ilettik diyen öğrenci velisi Mehmet Aslan şöyle dedi; “Bugün Milli Eğitim Müdürlüğünün okul dönüştürme adı altında mahalleye uyguladığı zülüm herkesin görmesi için buradayız. Kâğıt üzerinde faaliyet yapan milli eğitim yetkilileri okul dönüştürme adı altında Müslüm Gülel'i orta, Akşemsettin'i ise ilk yaptılar. Fiziki olarak çocukların okula gitmesinin ne kadar imkansız olduğunu anlatmaya çalıştık buradaki hiçbir yetkili bizi anlamadı. AK partideki bütün vekilleri aradık, ‘ilgileniriz’ demelerine rağmen bugün okullar açıldı hala ilgilenen yok. Peki, bu büyük sorunu kim çözecek? Milli eğitim müdürü herkese okul uzak değil demek için çaba sarf ediyor. Biz buradan Milli eğitim yetkililerine ve siyasetçilere sesleniyoruz. Gelsin çocuğunu sadece bir gün Müslüm gülel okulunun çevresinden Akşemsettin okuluna göndersin gidebilirse bizde göndereceğimize söz veriyoruz. Ya da yetkili kişiler kendileri sokak aralarında o okula gitsinler, okul yolunu çıkarabilirse bizde çocuklarımızı göndereceğimize söz veriyoruz. Aksi takdirde çocuklarımızın eğitim hakkını milli eğitim yetkilileri ve siyasetçiler engellemiş sayılır” dedi.


ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMİYECEĞİZ
Bu durumda çocuklarını okula gönderemeyeceğini belirten başka bir öğrenci velisi Mehmet Kaya; “Yol yok, mesafe hiçbir çocuğun yürüyemeyeceği kadar fazla, çocuklarımızı bu şartlarda okula gönderemiyeceğiz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bu sorunumuz bir an önce çözülsün. Okula gidemeyecek olan bu çocuklarımızın tek sorumlusu bizi Milli eğitim müdürlüğünün olmayan insafına bırakan siyasetçilerdedir. Telefonda söz verip sorunu haletmeyen siyasetçiler sorumludur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.