banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Mürşitpınar için imza topladılar

30 Bin imzanın toplanması hedeflenen imza kampanyasına ilçe halkı desteği sürerken ilçe kaymakamı kampanyaya destek verdiğini belirti. Suruç ilçesinin köylerle birlikte 460 bin nüfusa sahip olduğunu belirten vatandaşlar, ilçe merkezinin de 50 bin nüfuslu olduğunu belirtti. Yaz aylarında göç veren ilçenin nüfusunun 20 bine kadar düştüğünü söyleyen ilçe esnafı, sınır kapısının bir an önce açılması gerektiğini belirttiler.
Suruç İlçe Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, "Bildiğiniz gibi Mürşitpınar Sınır Kapısı bölgemizin en köklü sınır kapısıdır. Vatandaşlarımızın da sınır kapısının açılması için ciddi talepleri var. Şimdi imza kampanyası yapıyorlar. Bizde toplanan imzaları ilgili yerlere ulaştıracağız. Suruç halkının haklı beklentisi sınır kapısının açılmasıyla Suriye ile zaten gelişmiş olan ilişkilerimiz daha da derinleşecektir diye düşünüyorum. Sulama projesi devam ediyor. Sınır kapısının açılmasıyla Suruç'un ekonomik
anlamda rahat bir şekilde kendi ayaklarının üstünde durabileceğini söyleyebiliriz. Sınır kapısı Suruç için çok önemlidir. İmza kampanyası başlatmış olmaları da bu konudaki haklı taleplerini kağıda dökmeleridir. Uzun süredir her ortamda bu taleplerini belirtiyorlar. Valimizin Bu konuda ciddi emekleri var. Defalarca bunu yazıya dökerek ve sözlü olarak ilettiğini ve bizzat uğraştığını ben gördüm. Ümit ediyorum bir sonuç elde edilir"
dedi.
2013 Yılında tamamlanması hedeflenen sulama suyu projesinin bitmesi ve Mürşit Pınar sınır kapısın Suriye'ye ticarete açılmasının Suruç ilçesinin ekonomisine büyük katkıda bulunacağını belirten esnaf Halil Koçak, "Memleketimizin işsizleri internet kafelerde, kahvehane köşelerinde heba olmaktadır. Bizde ilçe esnafı olarak Mürşitpınar Sınır kapısını açtırmak istiyoruz" dedi.
Suruçlu esnaftan İbrahim Bulut ise, "Böyle bir çizgi çektiğimizde; bakıyoruz ki Karkamış'ın sınır kapısı açık, Kilis Sınır Kapısı açık, Akçakale Sınır Kapısı açıktır, ama Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır kapısı kapalıdır. Esnafımız gerçek anlamda perişan durumdadır. Yaz aylarında ilçemizde herkes çalışmaya gittiği için esnaf tek kalıyor. Yetkililerden rica ediyoruz sınır kapımızın açılması için çalışma başlatsın" diyekonuştu.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.