banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Müdür Metin İlci Görevden Alındı

28 Şubat 2014 tarihli Meclis Genel Kurulunda kabul edilen MEB tasarısının 25. maddesi ile yine tüm MEB üst yönetimi görevden alındı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin de bulunduğu tüm MEB üst yönetimi görevden alındı

Benzer durum birkaç yıl önce de yaşanmıştı. 14/9/2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 652 sayılı KHK'nın Geçici 3. maddesi ile 2 yıl önce tüm MEB yönetimi görevden alınmıştı. İlgili madde şu şekildeydi:
"Geçici Madde 3 - (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte Bakanlık merkez teşkilatında; Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve Üyesi, Genel Müdür, Teftiş Kurulu Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı, I. Hukuk Müşaviri, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı (anahizmet ve yardımcı hizmet birimi), Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Özel Kalem Müdürü, Şube Müdürü kadrolarında bulunanlar ile Bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Bunlardan Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı (anahizmet ve yardımcı hizmet birimi), Daire Başkanı, Şube Müdürü ve İl Müdürü kadrosunda bulunanlar ilgisine göre ekli (3) sayılı listede şahıslarına bağlı olarak ihdas edilen Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Şube Müdürü ve İl Müdürü kadrolarına, diğerleri ise aynı listede ihdas edilen Bakanlık Müşaviri kadrolarına halen bulundukları kadro dereceleriyle hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Bu fıkra ile ihdas edilen Bakanlık Müşaviri kadroları ile şahsa bağlı kadroların herhangi bir sebeple boşalması halinde bu kadrolar hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır."
Bu madde ile tüm MEB üst yönetimi 2 yıl önce ya müşavir yapılmış ya da kadroları şahsa bağlı hale getirilmişti.
28 Şubat 2014 tarihli Meclis Genel Kurulunda kabul edilen MEB tasarısının 25. maddesi ile yine tüm MEB üst yönetimi görevden alındı. İlgili madde şu şekilde:
"(3) Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, İnşaat ve Emlak Grup Başkanı ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanlar ile Bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri bu maddenin yayımı tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Bunlardan Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi, Müsteşar Yardımcısı ve Genel Müdür kadrolarında bulunanlar ekli (3) sayılı liste ile ihdas edilen Bakanlık Müşaviri kadrolarına, Grup Başkanı ve İl Müdürü kadrolarında bulunanlar ekli (3) sayılı liste ile ihdas edilen Grup Başkanı ve İl Müdürü kadrolarına, diğerleri ile geçici 3 üncü maddeye istinaden şahsa bağlı Şube Müdürü kadrolarında bulunanlar ise ekli (3) sayılı liste ile ihdas edilen Eğitim Uzmanı kadrolarına, halen bulundukları kadro dereceleriyle hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış Müşavir. Ekli (3) sayılı liste ile ihdas edilen kadroların herhangi bir sebeple boşalması halinde bu kadrolar hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır."
SON GELİŞMELER NE ANLAMA GELİYOR?
1- İki  yıl önceden farklı olarak bu kez ilçe müdürleri de görevden alındı.
2- Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, Müsteşar yardımcısı ve genel müdürler müşavir; grup başkanı ve il müdürleri ise şahsa bağlı grup başkanı ve il müdürü kadrolarına atanacak. Bu unvanlar dışında kalanlar ise Eğitim uzmanı olacak. 2011 yılındaki düzenlemede kadroları şahsa bağlı hale getirilen şube müdürleri de eğitim uzmanı yapıldı.
3- Kadroları şahsa bağlı hale getiririlenler, hizmet içi eğitim enstitülerinde görevlendirilecek.
4- Eğitim Uzmanı kadrolarına atananlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında Bakan tarafından belirlenen birimlerde sürekli görevle istihdam edilecek. Bunlardan daha önce öğretmen olarak görev yapmış bulunanlar hizmet süreleri, hizmet puanları ve tercihleri dikkate alınmak suretiyle, ihtiyaç bulunan okullarda öğretmen olarak görevlendirilebilecek.
TBMM’nin onayladığı madde sonrası hafta başında durumun netlik kazanması bekleniyor.
memurlar.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.