banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Müdür İlci'den öğretmen müjdesi VİDEO

Müdür İlci, Şubat ayında yapılacak olan 10 Bin öğretmen atamasından Bin 200 öğretmenin Şanlıurfa’ya geleceğini belirtti.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını değerlendirdi. Müdür İlci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlerinin katılımıyla Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında, eğitim alanında yaptıkları çalışmaları anlattı.  Şanlıurfa İl Müdürlüğü çalışmalarının anlatıldığı slayt sunumu ile başlayan programda konuşan Müdür İlci, Şubat ayında yapılacak 10 Bin öğretmen atamasında Şanlıurfa’ya Bin 200 öğretmenin geleceğini belirtti.

““Kem alet ile kemâlât olmaz”, “Aynası iştir kişinin, sözüne bakılmaz” desturundan hareketle istedik ki; önce ortaya eser koyalım sonra konuşmaya yüzümüz olsun” diyen Müdür İlci, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“17 Aralık 2012 tarihinde göreve başlarken, önümüzde yığınla sorunların olduğunu gördük. 2013 yatırım planı kapsamında ilimizde gerçekten gurur verici, mutluluk verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısının yarısı kadar sadece 2013 yılında dersliğimiz programa alınmış, Allah’a hamdolsun bunları yapmaya devam ediyoruz. 342 okul yani 5 Bin 522 derslik, köy okullarımız için 495 lojman, yaklaşık 6 Bin öğrenciyi istihdam edebilecek kadar 30 pansiyon programa alınmış ve inşaatları devam ediyor. Biz okulu sadece dört duvar olarak düşünmüyoruz, okullarımızın sosyal, kültürel, sportif tesislerle de donatılması gerektiğine inandığımızdan dolayı da 17 tane spor salonu yapılmş ve inşaatları devam ediyor. Meslek liselerimiz için 27 atölye inşaat çalışması devam ediyor, 2 tane çok amaçlı salon programa alınmıştır. Bütün bunlar ciddi bir emeğin, ciddi bir çalışmanın birlikte bir ekip olmanın vermiş olduğu birlik ve beraberlikle ortaya çıkan eserlerdir. Bu çalışmaların ortaya çıkmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

İlci, ayrıca, projelerin oluşması noktasında başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olmak üzere Şanlıurfa eski Valisi Celalettin Güvenç’e ve milletvekillerine teşekkür etti.

Öğretmen eksikliği sıkıntısında da gerekli çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Müdür İlci, “2013 yılında İstanbul’dan sonra en fazla öğretmenin atandığı il Şanlıurfa’dır. Yine Şubat ayı atamalarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın alacağı 10 Bin öğretmenin sadece yüzde 12’sini yine Şanlıurfa’ya tahsis etmiş. Buda 10 Bin öğretmenin Bin 241 tanesinin Şanlıurfa’ya gelemsi demektir. Buda mutluluk verici bir durumdur” şeklinde konuştu.

Uğur Budak / Urfastar

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.