banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Motif Vakfı’ndan Rektör Mutlu’ya ödül

Motif Vakfı’nın 19. Halk Bilim Ödül Töreni nedeniyle Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda düzenlenen tören salgı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra açılış konuşması yapan Motif Vakfı Başkanı M. Zeki Baykal, vakfın kuruluş amacını ve yaptığı çalışmaları anlattı. Motif Vakfı’nın halk kültürünün tarihsel derinliği ve zenginliği dikkate alınarak araştırma, inceleme, geleceğe aktarma ve tanıtma açısından faaliyet alanını genişletmek amacıyla kurulduğunu belirten Baykal, vakfın, kuruluşundan bu yana temel felsefesinin “halk bilimine ve halk kültürüne hizmette önce halk” olduğunu anlattı.

M.Zeki Baykal’dan sonra söz alan İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, folklorun bir ülkenin kültür mirası olduğunu söyledi. Bu mirasla yetiştiğini ve ABD’de kaldığı sürece de aynı kültürü yaşadığını hatırlatan Prof. Dr. Demir, bu akşam giydiği kıyafetle ülkesini ABD’de temsil ettiğini vurguladı.

Daha sonra geçilen ödül töreninde Motif Özel Ödülü’ne layık görülen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’ya ödülü İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir tarafından taktim edildi. Rektör Mutlu, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, mühendis kökenli bir akademisyen olmasına rağmen folklorun gönlünde ayrı bir yeri bulunduğunu söyledi. Rektör Mutlu, 25 yıldan beri Türk Halk Kültürü’ne hizmet eden Motif Vakfı’ndan ödül aldığı için de mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Davetliler, ödül alan sanatçılar İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay, Belkıs Akkale, Süreyya Davulcuoğlu, Nuray Hafiftaş, Adile Kurt Karatepe’nin türküleri ve bazı yörelerin halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile güzel bir gece geçirdiler.

Bu arada, yazarımız Müslüm Aktürk, Rektör İbrahim Halil Mutlu’yu tebrik ederek kendisiyle bir süre sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.