banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Minikler çevre defilesi düzenleyip sokakta çöp topladı

Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çevre haftası etkinlikleri kapsamında Sırrın İlk Öğretim Okulunda bir etkinlik düzenledi. Her şey daha temiz Urfa için. Şanlıurfa’nın bu etkinliğinde sosyal sorunlara çözüm arayan minikler, ellerinde pankartlarla cadde ve sokaklarda büyüklerini daha duyarlı olmaya çağırdı. Belediyenin dağıttığı eldivenler ve poşetlerle sokak sokak çöp toplayan miniklere büyüklerden de destek geldi.
Ellerindeki renga renk kartonlar üzerindeki yazılarla büklere mesajlar veren Sırrın İlk Öğretim Okulu öğrencileri temiz çevre konusunda büyüklerini duyarlı olmaya çağırdı. Önce okul bahçesinde toplandılar. Şiirler okudular, çevre konulu defile düzenlediler. Resim sergisi açtılar. Çocuklara kitaplar dağıtıldı. Daha sonra okul bahçesinden çıkıp sokaklarda çöp topladılar. Onlar tüm yürekleriyle daha temiz bir Urfa için büyüklerine seslendiler. Bu örnek çabada öğretmenler de eşlik etti öğrencilerine. Büyüklerinden yardım alan minik öğrenciler güçlerinin yettiğince çalıştı. Minikler temiz bir geleceğin ancak temiz bir dünya ile mümkün olacağını herkese gösterdi.
Etkinlikte çevreye gösterdikleri duyarlıktan dolayı miniklere çeşitli hediyeler dağıtan
TEMİZLİK YANLIZCA BELEDİYE GÖREVLİLERİNE AİT DEĞİLDİR
Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu şunları söyledi:”Özelikle 68 mahalle içerisinde Sırrındaki analarımız bacılarımız gerçekten de evlerinin önünü günlük sulayıp temizliyorlar. Biz bunu yıllardır keşfetmiştik. Bugün burada olmamızın en büyük nedeni bu. Bu konudan dolayı sizlere teşekkür etmek sizlerle bir arada olmak ve sizlerin çocuklarıyla bu etkinliği kutlamak için buradayız. Ben burada Sırrındaki bütün kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Biz bunu yaygınlaştırmak için buradan bir mesaj vermek için burada bulunuyoruz.”dedi
Sırrın İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Özdemir ise “Çevrenin temizliği yalnızca belediye görevlilerine ait değildir. Vatandaşlar olarak biz de elimizden gelen özeni göstermeliyiz. Ancak bu yolla sağlıklı ve temiz bir çevreye sahip oluruz.”ifadelerini kullandı
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.