banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Midyat'ta 15 bin öğrenciye giyim yardımına başlandı

Midyat Kaymakamlığına ünlü bir firmanın hibe ettiği giyecekler, muhtaç öğrencilere dağıtılmaya başlandı. Bu kapsamda, Toplamda 1 milyon 280 Bin TL’lik giyecek yardımı yapılacak.

Midyat’ta 2014 yılında Midyat Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve  çeşitli dernek ile STK’nın da desteklediği “O Köy Artık Uzak Değil” projesi kapsamında köylerde okuyan öğrencilere yönelik giyim yardımına başlandı.

Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının dağıtımını üstlendiği,  içinde mont, ayakkabı, kazak, bere, pantolon, çanta, eşofman, kaban, kemer gibi giyecek bulunan yardım kolileri, personel tarafından hazırlanarak köylerdeki öğrencilere ulaştırılıyor.

Proje kapsamında, merkezdekilerle beraber yaklaşık 15 bin öğrenciye en az üç parçadan oluşan giyecek yardımı yapılacak. Köy okullarındaki her öğrenciye, merkezde ise muhtaç olan öğrencilere, Irak ve Suriyeli mültecilerin çocuklarına giyecek yardımının yapılacağı belirtildi.

Yapılan yardımlar hakkında bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdulkadir Altay, dayanışma ve yardımlaşmanın önemine değinerek, “Yaklaşan soğuk havalar  öncesi yapılan bu yardımların çok  yerinde olduğunu düşünüyorum. Bu tür duyarlı firmaların sayısının artmasını temenni ediyorum. Bu yardım sayesinde yaklaşık 15 bin öğrencimizin hem giyim ihtiyacına bir nebze olsun katkı sağlandı hem de öğrencilerimiz mutlu oldu. Bu anlamlı yardımlardan dolayı firma yetkililerine, çalışanlarına ve emeği geçen herkese öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi. (Süleyman Tunç- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.