banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

MEB’in yeni sistemiyle ilgili soru önergesi!


Demir yazılı olarak cevaplandırması istemiyle sorduğu soru önergesinde şöyle dedi:
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerine getirilecek yeni ortaöğretime geçiş sistemi ile ilgili açıklamaları, 4 Eylül 2013 tarihinde basın yayın kuruluşlarında yer almıştır.
Bilindiği üzere, Seviye Belirleme Sınavı (SBS),Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS)milyonlarca aday katılmaktadır. SBS’ye yılda 1 milyon 200 bin aday, YGS ve LYS’lere de toplamda yaklaşık 1 milyon 800 bin adayın katılacağı belirtilmektedir. Sınava katılacak 6, 7 ve 8’lerin toplamı yaklaşık 3 milyon 600 bin öğrencidir.Üç yılda yaklaşık 36 sınav yapılacağı ve bu sınavlarda değerlendirilecek öğrenci sayısının 130 milyon olacağı tahmin edilmektedir.
Bu bağlamda,
1-Açıklamanızda uzun yıllardır bu sistem üzerinde çalışıldığından söz ettiniz.“Uzun yıllardır çalışılan bir sistem”, neden okulların açılmasına sayılı günler kala açıklanmıştır? Yeni eğitim sisteminin açıklanması neden bu kadar gecikmiştir?
2- Üç yıl boyunca toplamda yaklaşık 130 milyon adayın sınavlara katılacağı öngörüldüğüne göre bu sınavların ülkemize toplam maliyeti ne kadar olacaktır? Bu bedelle ülkemizde kaç okul yapılabilir? Bu bedel eğitimin iyileştirilebilmesi için başka hangi şekillerde değerlendirilebilir?
3- Açıklanan yeni sistem ile ilgili olarak, yurt genelindeki okullarda “kalabalık sınıflar, yıkık okul binaları, ek derslikler… vb.” gibi gerekli altyapılar hazırlanmış mıdır? Öğretmenlerin sınavları takibi için yer değişikliği nasıl ve neye göre gerçekleştirilecektir?
4- Çocuklarımız üç yıl boyunca toplam kaç sınava girecektir?  Çok rağbet edilen liselere nasıl girilecektir? Bu okullar ayrı sınav mı yapacaktır?
5-Dershane konusunda veliler aceleci davranmasın, bu kurumları kapatıyoruz, beklesinler’ açıklamanızın ardından,öğrenciler yeni öğretim yılı başlarken dershanelere kayıtlarını yaptırmış ve derslere bile başlamışlardır. Ülkemiz genelindeki dershanelerin kapatılması konusu ile ilgili son durum nedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.