banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Mahkemelik sorular yüzünden tercih yapamıyorlar

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve millî sporcuların ataması kapsamında belirtilen alanlarda başvuru işlemi başladı. 4-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak tercihlerin sonucu 15 Eylül’de açıklanacak.

“Mahkemelik sorular yüzünden tercih yapamıyorlar”

105 branştan 37 Bin öğretmenin alınacağı atamalarda bu sene “Sosyal Bilgiler” ve “Coğrafya” alan öğretmeni mezunları hatalı sorulara yapılan itirazların mahkemeye taşınması ve mahkeme sürecinin henüz sonuçlanmaması yüzünden başvuru yapamayacaklar.

2015 yılı Eylül dönemi öğretmenlik için başvuru ve atama duyurusu klavuzunda ise konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi;

“2015 yılı alan sınavına karşı açılan dava kapsamında yargılama sürecinde bulunan “Coğrafya” ve “Sosyal Bilgiler” alan öğretmenliklerine, yargılama sonucunda verilen karar doğrultusunda atama yapılmak üzere daha sonra belirtilecek tarihte başvuru alınacaktır. Bu nedenle, her ne kadar duyuruda kontenjan belirlenmiş ise de söz konusu alan öğretmenleri bu duyuruya bağlı olarak başvuruda bulunmayacaktır.”

“Mahkemenin bir an evvel sonuçlanmasını istiyoruz”

Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunu öğrencilerden Gökhan Buran mahkeme sürecinin biran evvel bitmesi gerektiğini belirtti.

Buran “Bizim branşımızda ve Coğrafya bölümündeki mahkemelik sorular yüzünden tercih yapamıyoruz. Mahkeme sürecinin biran evvel sonuçlanmasını istiyoruz. Hatalı birkaç soru yüzünden sürecin böyle uzatılmasını doğru bulmuyorum. Hatalı sorular varsa bunları ya doğru sayarak ya da soruları iptal ederek bizim de tercih yapmamızın yolu açılsın.” dedi.

Mahkeme sürecinin çok uzadığını ve bu seneki ilk atama tarihine yetiştirilemeyeceği için mağdur olduklarını belirten Buran, “atama kılavuzu yayınlandı ve biz tercih yapamıyoruz. Yargılama sonucu verilecek karar doğrultusunda yeni bir tarih açıklanacak ve bizler tercih yapacakğız. Peki, bu tarih ne zaman açıklanacak. Öğretmenler ne zaman atanacak, ne zaman atandıkları yere gidecek, ne zaman okul ortamına uyum sağlayacak?” ifadelerini kullandı.

Sosyal bilgiler ve Coğrafya alanlarında öğretmen alımı olmayacağı için öğretmen açığının ortaya çıkacağını belirten Buran son olarak “Bizim branşımızda atama olmayınca büyük ihtimalle ücretli öğretmen alınacak ya da dersler boş geçecek. Bu durumda bizimle beraber öğrenciler de mağdur olacaktır.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.