banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Kuyruk da kokuyor!

İşten uzaklaştırılan işçi hakkında belediye suç duyurusunda bulundu. Savcılıktan bu güne kadar bir açıklama yapılmazken, Fakıbaba; olayın “bireysel hırsızlık” olduğunu iddia etti..
Kamuoyu, bardağı taşıran bu olayla birlikte, 8 yıldır üzerine gidilmeyen şaibelerin aydınlatılması için belediyeye yönelik ciddi bir soruşturma bekliyor..

Bu iddiaları ancak “temizeller operasyonu” paklar!
Doğusan, Açıkalan Reklamcılığı, İlaç, Kutsal Tankerler, Seçim öncesi verilen temizlik ihalesi, kiralık dolmuşlar, gecekonducuların makbuz karşılığı yatırdığı ‘askerler’..
8 Yıldır dokunulamıyor!
- Vurgunlara engel görülen Belediye başkan yardımcısı baskı ve ölüm tehditlerine dayanamadı, istifa etti!

- Yolsuzluk iddialarını belediye meclisinde gündeme getiren, belediye meclis üyeleri dışarı atıldı!
- 5 Yıl boyunca yolsuzluk iddialarını gündeme getiren GAPGündemi’ndeki haberleri görmezden gelen savcılık, haber ve belgeleri inceleyeceğine ‘Hakaret’ iddiasıyla bizi susturma yoluna gitti!
Balık Baştan Kokar deyiminin hikayesi
Güngörmüş bir İhtiyar Eminönü'ndeki eski Balık pazarından balık alacak olmuş. Fakat balıkçının tablasındaki balıkları gözü pek tutmamış.

Birkaç tanesini eline almış, evirmiş çevirmiş, kuyruk tarafını koklayıp, yerine bırakmış.
Balıkçı öfke ile sormuş:
"Hey babalık, sen ne biçim balık seçiyorsun. Balığın tazeliği başını koklayınca belli olur. Sen tutmuş kuyruk tarafını kokluyorsun, bir de anlıyormuş gibi, suratını ekşitiyorsun."
İhtiyar dayanamamış:
"Evlat! ben de bilirim balık baştan kokar" demiş; "Ama senin balıklarının başını bırak, kuyrukları bile kokuyor. İnsaf et de kaldır şunları tezgâhtan!"
Balık Baştan Kokar, deyimi bir toplumda bozulmanın en baştaki idareci sınıfından başladığını anlatmak için kullanılır.
Kaynak: Selim Gündüzalp, Deyimler ve Öyküleri

Gap gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.