banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Kuşçular birbirlerine meydan okudular

Kuşçuların nam yaptığı Şanlıurfa’da kuşlarına güvenen kuş yetiştiricileri birbirlerine meydan okuyarak kuşlarını toplu olarak gökyüzüne bıraktı

Haleplibahçe stadında Hal Pazarıspor ve İl Özel İdaresporu’un antrenman maçını durdurun kuşçular “kuş karıştırma şenliği” yaptılar.

Kuşçular, ellerinde bulundurdukları fiyatları 50 ile 100 lira arası değişen yaklaşık 2000 tane güvencini gökyüzüne bıraktı. 50 kilometreden tekrar geri dönebildiklerini dile getiren kuşçular bu yıl Şanlıurfanın Haleplibahçe semtinde toplandı.

 

Bilindiği gibi kuş meraklısının çok olduğu Şanlıurfa’da gerek Kuş Pazarındaki iş yerlerinde ve gerekse evlerinde kuş besleyen Urfalı Kuşçular, birbirlerine meydan okuyarak kuşlarını birbirlerine karışık olarak gökyüzüne bırakırlar. Kimin kuşu sürüsünden ayrılıp diğer kuş kümesine katılım evine konsa onun olur.

 

Haleplibahçe ve Sırrın Mahallesi kuşçularının restleşerek birbirlerine meydan okumaları sonucu geçen hafta yaklaşık 1000 tane kuşu gökyüzüne bıraktıklarını belirten Mehmet Eskiler, “Geçen hafta yaklaşık 1000 güvercini gökyüzüne saldık. 100 kuşumuz eve dönmedi. Bu hafta ise yaklaşık 2000 güvercini gökyüzüne saldık. Sırrınlılardan rövanşı alacağız. Tatlı bir rekabet yapıyoruz. Kimin kuşunu kapsan senin olur.

Bu işte hatır gönül sayılmaz. Asil kuşlar nerde olsa kendi evine, yuvasına dönerler” dedi.

Kuşçu Halil Karademir ise; “Kuşçular olarak böyle bir güzel ve eğlenceli bir etkinlik düzenliyoruz. Kendi kuşlarına güvenen karışım yapmaya gelir” dedi.

 

Kuşçular bir taksinin bağacından ve kamyonetin kasasında getirdiği 2000 posta güvercinini kamyonetin brandası açılarak kuşlar havaya bırakıldı.

 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.