banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kurtuluş Müzikaliyle Sona Erdi

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "11 Nisan Etkinlikleri" çerçevesinde, Av. Müslüm Akalın'ın "Milli Mücadelede Urfa" kitabından uyarlanan kentin kurtuluşunun anlatıldığı ''Bir Zafer ki'' Kurtuluş Müzikali sahnelendi.

     Mozaik AVM Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği korusu ile Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, kentin düşman işgali altında olduğu dönemleri ve halkın kurtuluş mücadelesini anlatan yöresel parçalar ve kurtuluş türküleri eşliğinde izleyici karşısına çıktı.

     Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği korusu ile Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının gösterdikleri sahne performansı izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Etkinlikte, salonda yer bulamayan bazı vatandaşların müzikali ayakta izlediği, kimi vatandaşların da zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadıkları gözlendi.

     Müzikali, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, Kadın Meclisi Başkanı Ş.Nur Alpan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Av. Müslüm Akalın ve çok sayıda kişi izledi.

     Gecenin sonunda "Bir Zafer ki" Kurtuluş Müzikalinin sahneye uyarlanmasında büyük emekleri olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korusu Şefi Dr. Halil Atılgan'a ve Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Kırıcı'ya sonsuz teşekkürlerini sunan Başkan Yardımcısı Yücetepe, Atılgan'ı ve Kırıcı'yı plaketle onurlandırdı.

    Ayrıca Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Şeref Nur Alpan da Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Kırıcı'ya katkılardan dolayı yönetim kurulu adına bir plaket takdim etti.

     Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, kurtuluş yıl dönümü etkinlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada, 11 Nisan Kutlama Etkinliklerinin coşkulu bir şekilde kutlandığını ifade etti.

  Etkinliklerin, vatandaşların 90 yıl önce verilen mücadelenin boyutlarını daha iyi anlayabilmesi amacını da taşıdığını belirten Yücetepe, sahnelenen ''Bir Zafer ki'' müzikalinin imkânlar dâhilinde Şanlıurfa dışındaki diğer illerde de sahnelenmesi için çalışma yapacaklarını kaydetti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.