banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

 Selahattin Eyyubi Üniversitesinin (SEU) tanıtımı için hazırlanan programa davet edilen Mesleki Teknik ve İmam Hatip liselerinin idarecileriyle bir araya gelen SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan Kürtçe eğitimi önemsediklerini belirterek, Yerel Diller Enstitüsü bünyesinde de Kürtçenin üç lehçesinin de içinde bulunduğu yüksek lisans programları açacaklarını söyledi.

Diyarbakır'daki Mesleki Teknik ve İmam Hatip liselerinin idarecilerinin ağırlandığı Üniversite etkinliğinde, bir konuşma yapan Prof. Doğan, ‘Geçmişten gelen gücümüzle aydınlık yarınlara’ sloganıyla bu toprakları tarihte olduğu gibi yeniden ilim/bilimin yuvası yapmayı hedefliyoruz. İlk yıl, 5 programla eğitim-öğretime başladık ve 2015-2016 döneminde rakamı 20’nin üzerine çıkarmayı amaçladık.” dedi.

“Kürtçe eğitimi önemsiyoruz”

Türkiye’nin batıdaki üniversitelerden farklı olarak Kürtçe eğitimi önemsediklerini de belirten Prof. Doğan, Hemşirelikte Kürtçenin Kurmanci/Zazaki, dış ticarette ise, Sorani’nin öğretileceğini kaydetti. Prof. Doğan, Yerel Diller Enstitüsü bünyesinde de Kürtçenin üç lehçesi üzerinden yüksek lisans programları açacaklarını sözlerine ekledi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.