banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Kur'an bülbülleri camileri şenlendiriyor

Batman’da yaşayan çocuklar okul çıkışı, Kur’an-ı Kerimlerini alıp camilere giderek Kur’an dersi alıyor. Ayhanlar Cami’sinde çocukların Kur’an-ı Kerim dersine olan rağbetleri camide adeta bülbül seslerini çağrıştırıyor.

Her geçen gün öğrencilerin Kur’an okumaya olan eğilimleri artarken, çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumak isteyen aileler ise onları camiye ve Kur’an kursuna yönlendiriyor. Okul çıkışından sonra oyunlarından kısarak Kur’an öğrenmeyi tercih eden Kur’an bülbülleri, caminin yolunu tutuyor.

Kur’an-ı Kerim dersi veren Ayhanlar Cami İmam Hatibi Havzullah Kavak, her sene olduğu gibi bu senede cami dersleri adı altında görevlinin ve okuyan öğrencilerin müsait olduğu saatlerde okul saatleri de baz alınarak belli saatlerde ders verdiklerini söyledi.

Ders alan çocukları gruplar halinde ayırdıklarını belirten Kavak, “Derse yeni başlayan çocuklara ilk olarak Elifba eğitimiyle başlıyoruz. Yaz Kur’an kursu döneminde okumasını bir bölümünü yapıp bunun üzerine tekrar devam etmek isteyen bununda bir üstü olarak da tecvid dersi almak isteyenler için ayrı ders halkalarını oluşturarak ders yapıyoruz. Verilen dersler sonunda çocuklara dini sohbetler ve sorulu cevaplı olarak derslerimiz devam ediyor. Kurslarımız, yaz Kur’an kursları kadar kapsamlı olmasa da gelen çocuklar sayısınca bazen 25 kişiyi buluyor. Dersler verimli geçtiğine inanıyorum. Çocuklarımız bu şekilde Kur’an-ı Kerim’i öğreniyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yapılan hizmetin tüm camilerde uygulanabileceğine dikkat çeken Kavak, “Bu kurs sadece bir camiye has değil müftülük tarafından ilan edilen zaman dilimlerinde isteyen görevli ve okuyacak öğrenci olan her mahalle için var olan bir hizmettir. Batman’da birçok camide imam arkadaşlarımız bu görevleri yapıyor. Fakat ailevi sıkıntılardan veya öğrenci bulamama nedeniyle bu hizmet bazı yerlerde belki yapılmıyor. Ama Batman’da camilerin üçte ikisi olarak bu hizmetler veriliyor. Bu hizmetler çok güzel sermaye veriliyor. Bu hizmeti önemseyen aileler dini eğitim ve Kur’an-ı Kerim eğitimleri için çocuklarını seve seve gönderiyorlar.” şeklinde konuştu.  

Çocukları fazla sıkmadan okuldaki derslerini de dikkate aldıklarını ifade eden Kavak, devamında şunları söyledi: “Yaz Kur’an kurslarından farklı olarak çocukları okul döneminde fazla sıkmamak için ders sayılarını fazla yapmıyoruz. Çünkü çocuklarımızın okuldaki eğitimlerini de önemsiyoruz. Sadece Kur’an-ı Kerim ve dinini öğrenen öğrenciler değil, fenni ilimleri de tam olarak almalarını böylece ilerde inşallah bu gençlerin hem kendilerine hem ailelerine hem de milletine birer faydalı insan olmaları gayesindeyiz.”

Kur’an dersleri gönüllülük esaslı hizmet olduğunu söyleyen Kavak, “Bu işi kendilerine maksat etmiş görevli arkadaşlarım için gerçekten bu her zaman yapılması gereken bir hizmettir. Görevli arkadaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum; bu hizmetleri küçük görmemek lazım. Bir mahallede 5 çocuk bile olsa onlarla ilgilenmek, onları dini konularda aydınlatmak ve Kur’an-ı Kerimdeki eksiklikleri gidermeliyiz. Bu öğrencilerle az zamanda çok şeyler yapılabilir. Biz istiyoruz ki çocuklarımız boş zamanlarında günde 1-2 saat de olsa en azından bu tür eğitimlerle o boşluklarını doldurup ve ihtiyaç olan bilgilerini alsınlar. Çocukların oynamaya, dinlenmeye, okuldaki bilgilerini tekrar etmeye ve Kur’an eğitimi almaya ihtiyaçları var. Bizim buradaki amaç hepsi bir arada çocukları bıktırmadan o eğitimleri vermektir.” dedi.

Ders alan çocuklar ise hafta içi boş zamanlarını ders almak için gittikleri camide temel dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim derslerini aldıklarını söyleyerek, camilere gitmeyen çocuklara da camilere gitmelerini tavsiye ettiklerini söylediler. (M. Sait Çelik – İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.