banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Kültür Merkezi Çalışmalarına devam ediyor

Şanlıurfa Ceylanpınar İlçesinde Kadın Kültür merkezi çalışmalarına hızla devam etmektedir. Konu hakkında bilgi aldığımız Kadın Kültür Merkezi Görevlisi Mine ÖZBEK Şanlıurfa Valiliği Kordinasyonunda Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürürtülmekete olan bu proje Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilmektedir.

 

Şanlıurfa Valiliği tarafından 10 farklı mahallede, 5 ayrı ilçede SODES Projesi kapsamında açılan bu merkezlere kadınlarımızı sahip çıkmaya ve faydalanmaya bekliyoruz.

Ceylanpınar Kadın Kültür Merkezinde ihtiyacını hissettiğimiz her konuda bayanlara eğitim, rehberlik veya danışma hizmeti sunmaktayız. Bunun yanında Beslenme ve Hijyen, Yanlış Töre ve İnanışlarımız, Kendi Kendine Meme Muayenesi ve Sigara, Menopoz- Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması, Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk İstismarı, İlkyardım, Tüketici Hakları, Hasta Hakları, Medeni Kanun ve Çocuk Hakları vb. Konularında seminerler verilmiştir.

Ceylanpınar Kadın Kültür Merkezinde bayanların el becerilerini geliştirmek, gelir elde etmek, ev ekonomisine katkıda bulunmak için Dikiş kursu ve El Sanatları kursu açılmıştır. Bilgisayar Kursu, Okuma Yazma kursu, Kuaför kursu, Spor Kursu ve İlkyardım kurslarıyla Ceylanpınar Bayanlarına hizmet vermekteyiz.

Bayanlarımızla birlikte birbirleriyle kaynaşmak ve yardımlaşmak amacıyla yemek yarışması düzenlenmiştir. Dereceye giren arkadaşlarımıza Kaymakamlık tarafından hediyeler verilmiştir. Bunu yanında bayanların daha iyi motive olabilmeleri için yapmış oldukları el işleri becerilerini iki sergiyle göstermişlerdir.

Ceylanpınar Kadın Kültür Merkezi olarak ayrıca her türlü kitap okuma imkânı ve evlere ödünç kitap verme hizmetinde bulunmaktayız. Merkezimizde oluşturulan kütüphanede bulunan kitaplar Şanlıurfa Valiliğimiz tarafından başlatılan IŞIĞIMI ARIYORUM, OKUYORUM kampanyası çerçevesinde kadınlarımıza okuma imkânı tanınmıştır.

Kadınlarımızın, Ceylanpınar Kadın Kültür Merkezimizden faydalanabilmeleri için hiçbir şart bulunmamaktadır. Kadın Kültür Merkezimize bizzat başvurarak nelerden faydalanabileceğini öğrenebilirler.

Ceylanpınar bayanlarımıza bu hizmeti getiren Şanlıurfa Valimiz Sayın Nuri Okutan Beyefendiye, Ceylanpınar İlçe Kaymakamımız İlker Özcan Özerk Beyefendiye eşi Ebru Hanıma vermiş oldukları desteklerden ve yardımlardan dolayı çok teşekkür eder saygılarımı sunarım. dedi.

Ceylanpınar Kadın Kültür Merkezinde şu ana kadar yapılan çalışmalar ve katılan kadınlara ait sayısal veriler şöyle;

 

Bilgisayar: 72                                     İlkyardım: 54

Okuma-Yazma: 39                             Kuaför: 22

El Sanatları: 52                                  Spor: 33

Dikiş Kursu: 16                                   Aile İçi Eğitim: 18

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.