banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Kreşte İslami eğitim takdir topluyor

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki İkra Der Çocuk Eğitim Kreşi, 3-6 yaş arasındaki çocuklara vermiş olduğu İslami eğitim ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kreşte daha çok manevi eğitime ağırlık verilip, elifba sure ezberleme ve adap dersleri veriliyor.

Bu uygulama öğrenci velileri tarafından büyük takdir toplarken kreş sorumluları kreş çağındaki çocuklara verilen eğitimin önemine dikkat çekti.

İkra Der Çocuk Eğitim Kreş yöneticisi Recep Özoruç,  Çocuklara faydalı olma adına böyle bir kursun açılmasına ihtiyaç duyduklarını ve yaklaşık 4 yıldır faaliyet yürüttüklerini belirtti.

Daha çok manevi eğitime ağırlık verdiklerini belirten Özoruç,  çocuklara siyer, Kur'an-ı Kerim, Elifba, ilmihal bilgileri, adaplar ve çocuk gelişimi konusunda eğitim verdiklerini, aynı zamanda anaokulu müfredatını da uyguladıklarını söyledi.

Çocukların el becerilerinin ve zihinsel becerilerin gelişmesi için de eğitim verdiklerini ifade eden Özoruç,  “3-6 yaş arasındaki çocuklar bilinçsel olarak büyük mesafe kat edebileceği,  her türlü gelişmeye açık olduğu bir dönemdir. Bu dönedeki çocuklara verilen eğitim onların bir ömür boyu maneviyata bağlı olarak yetişmesini sağlar,  çok şükür bu eğitimden güzel sonuçlar da alıyoruz.” dedi.

Eğitim programlarında, Kur'an-ı Kerim, ilmihal, siyer bilgileri ve duaların ezberletilmesinin dışında kısmen de Arapça ve İngilizce derslerini verdiklerine dikkat çeken Özoruç,   günde 2 seans uyguladıklarını, bu saatlerin ise 08.00 ila 13.00 arası ve 11.00 ile 16.30 arasında olduğunu söyledi.

“Çocukların zihnini TV ile değil kuran ile doldurmalı”

Kreşin 5 sınıftan oluştuğunu belirten öğretmen Zeynep Demir ise çocuklara İslami eğitim ve anasınıfı eğitimi verdiklerini belirterek,   “İslami eğitim içerisinde Kur’an-ı Kerim dersi,  sure ezberleme, peygamberlerin hayatı, hadis ve Arapça,  çocuklara nesne isimleri, sayıları, adap derslerini ve bunların yanında ana sınıfı eğitimi dersleri veriyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Demir, “Normal bir ana sınıfındaki gibi eğitim setleri,  ilahiler, şiirler, tekerlemeler ve bunun yanında bilmeceler sosyal faaliyetler gibi eğitim dersleri veriyoruz.” diyerek,  çocuklara verdikleri eğitimden dolayı velilerin çok memnun kaldıklarını belirtti.

Çocukların zihni açık olduğundan dolayı hepsinden verim aldıklarını ifade eden Demir, şöyle konuştu:   “Çocuklar oturuşumuzdan,  ev içindeki hareketlerimizden ve ağızdan çıkan her şeyi taklit edebiliyor. Dolayısıyla biz hiçbir şey yapmasak bile çocuklar bizim görünüşümüzden bile etkileniyorlar. O yüzden öğretmenlerimiz bu konuda model olduğu için çocuklardan bayağı verim alabiliyoruz.”

Ebeveynlere de tavsiyelerde bulunan Demir,  “Çocukların zihinleri çok açık,  bu açık olan zihni TV veya bilgisayarla doldurmak yerine Kur’an ile herhangi bir sure ile doldurulması ve annelerin de bu konuda model olması gerektiğine inanıyorum.  Çünkü çocuklar aileden aldığı eğitimle büyüyüp yeşeriyor.”  diye konuştu.  (Yunus Sırat, Mustafa Kaynak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.